Steaua trebuie să decidă până vineri la ora 10:00 dacă va da bilete fanilor lui Dinamo

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul Steaua a păstrat 676 de bilete pentru fanii lui Dinamo, şi nu 1.260 cum era prevăzut în protocolul dintre cele două cluburi, steliştii urmând să decidă până vineri la ora 10:00 dacă suporterii alb-roşii vor avea acces în stadion la derby-ul din Ghencea.

Reprezentanţi ai clubului Steaua, ai Jandarmeriei şi ai Ligii Profesioniste de Fotbal s-au întâlnit joi pentru a discuta problema suporterilor lui Dinamo, cărora roş-albaştrii nu doreau să le permită accesul în stadion la derby-ul ce se va disputa în Liga I.

Roş-albaştrii au epuizat toate bilete scoase la vânzare, dar au păstrat 676, de culoare diferită faţă de restul, acestea urmând a fi împărţite fanilor dinamovişti, în cazul în care se va decide acest lucru. Surse apropiate steliştilor susţin că formaţia din Ghencea aşteaptă scuze publice din partea lui Dinamo, pentru jignirile din ultima perioadă, şi, doar atunci, va oferi tichetele pentru derby.

La discuţii trebuiau să fie prezenţi şi preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, şi ofiţerul de securitate al clubului din Ştefan cel Mare, Bogdan Raţiu, dar aceştia nu s-au prezentat la întâlnire în semn de protest, motivul fiind jignirile pe care oficialii Stelei le-au adus atât oficialilor dinamovişti, cât şi fanilor alb-roşiilor. Mai mult, oficialii susţin că se vor adresa FRF şi UEFA, considerând că atitudinea Stelei nu este una normală, ci chiar jignitoare.

Steaua şi Dinamo aveau un protocol pentru bilete, semnat înaintea meciului din turul campionatului, iar pe baza acestuia steliştii au primit 676 de bilete la jocul din Ştefan cel Mare, în timp ce dinamoviştii aveau, teoretic, asigurate, 1.260 de tichete la jocul din Ghencea.

Autocarul Stelei a fost atacat marţi, la ieşirea din Bucureşti cu pietre, iar oficialii Stelei au spus că persoana care a aruncat este un suporter dinamovist. Meciul este considerat unul cu un grad de risc foarte ridicat şi, tocmai de aceea, Steaua consideră că prezenţa fanilor dinamovişti pe stadion ar inflama şi mai mult spiritele.

Derby-ul etapei a 30-a a Ligii I, dintre Steaua şi Dinamo, se va disputa vineri, de la ora 21:00 şi va fi transmis de Antena 1.

Citit 975 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.