Liga I, etapa 31 - Dinamo - FC Timişoara 3-1

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul campionatului, Dinamo, a învins, duminică, pe FC Timişoara, scor 3-1, într-un meci din etapa a 31-a a Ligii I, şi se menţine pe primul loc, cu 65 de puncte, la două puncte de Unirea Urziceni, care va fi următorul adversar.

DINAMO - FC TIMIŞOARA 3-1 (NDoye 39, 49-penalty, Niculae 44 / Bucur 10)

Dinamo: Matache - Scarlatache, Moţi, Tamaş, Simao - Ze Kalanga (Vranjkovic 61), NDoye (Mitea 89), Ad. Cristea, Boştină - Niculae, Dănciulescu (Niculescu 80). Antrenor: Mircea Rednic.

FC Timişoara: Pantilimon - Bădoi, Luchin, Nibombe (Parks 46), Latovlevic - St. Stancu, Cisovski, Borbely, Curtean (Maxim 60) - Magera (Abiodun 83) - Bucur. Antrenor: Gabi Balint.

Cartonaşe galbene: Tamaş 65, Niculescu 82

Arbitri: Alexandru Tudor - Cristian Nica, Aurel Oniţa

Stadion: Dinamo; Specatori: 14.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 10: Gigel Bucur a şutat la colţul scurt, din interiorul careului.

1-1, min. 39: Adrian Cristea i-a pasat lui NDoye, care a înscris printr-un şut de la peste 25 de metri.

2-1, min. 44: Marius Niculae a punctat cu capul, în urma unei lovituri de colţ, profitând şi de o greşeală a lui Pantilimon, care a alunecat pe linia porţii.

3-1, min. 49: NDoye a transformat penalty-ul obţinut de Dănciulescu.

Pentru a doua oară în acest sezon, un meci al lui Dinamo de pe teren propriu se dispută cu casa închisă, după cel cu Steaua din tur. Suporterii lui FC Timişoara, în număr de 300, au afişat un banner ironic la adresa suporterilor adverşi: "De ce aţi umplut stadionul? Nu e nici unicul derby, nici Revelionul".

Fani roş-albilor l-au criticat pe Cosmin Contra, care înainte de joc a spus că ar prefera ca Timişoara să câştige şi despre care se vehiculează că ar putea reveni în Ştefan cel Mare din vară: "Noi, cei ce Dinamo iubim / Cosmin Contra? Nu, mulţumim".

Gruparea de pe Bega nu a mai câştigat pe terenul lui Dinamo de 44 de ani. "Aveţi 9 ore drum de gândit / Cum câinii mereu v-au umilit" şi "Visul unei nopţi de vară / S-a risipit în această seară" au fost două dintre bannerele suporterilor dinavomişti cu aluzie la perioada fără victorie a lui FC Timişoara în faţa favoriţilor.

În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 65 de puncte şi se menţine pe primul loc, în timp ce FC Timişoara rămâne pe locul 3, cu 58 de puncte. În următoarea etapă, Dinamo va întâlni, în deplasare, pe Unirea Urziceni, formaţia de pe locul 2, care are 63 de puncte.

Citit 927 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.