Încă un ACCIDENT pe TRECEREA DE PIETONI! O bătrână a fost lovită pe o zebră din Ţiglina
Foto: Sursa foto: GSDG

Încă un ACCIDENT pe TRECEREA DE PIETONI! O bătrână a fost lovită pe o zebră din Ţiglina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O gălăţeancă de 74 de ani a ajuns la spital după ce o maşină a lovit-o în timp ce traversa regulamentar. S-a întâmplat pe un marcaj pietonal de la intersecţia străzii Brăilei cu Bd. Cloşca, din cauză că un şofer de 43 de ani, care venea dinspre trecere BAC, nu a redus viteza. Bătrâna s-a ales cu multiple leziuni şi a fost preluată de o ambulanţă care a transportat-o la Spitalul de Urgenţă. Potrivit poliţiştilor, conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, reieşind că nu consumase alcool. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Numărul accidentelor petrecute în Galaţi pe trecerile de pietoni a ajuns, de la începutul acestui an, la nu mai puţin de 43, de multe ori vina fiind împărţită între victime, care adesea se aruncă pe marcaje ca şi cum acestea ar fi protejate de ziduri invizibile, şi şoferii care nu încetinesc, considerând că a merge pe carosabil reprezintă un caz de prioritate absolută.

Acestor două mari cauze, care fie împreună, fie separat duc la producerea de evenimente rutiere destul de frecvent, li s-ar mai adăuga una, care, însă, nu îi absolvă nici pe pietoni, nici pe şoferi de răspundere: amplasarea marcajelor pietonale în zone greu vizibile pentru conducătorii auto, unde pietonii nu sunt protejaţi sau în locuri unde este imposibilă acordarea de prioritate fără crearea unor ambuteiaje.

Iată de ce sunt aşa de multe ACCIDENTE PE ZEBRĂ la Galaţi.

Citit 2029 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.