Pregătirile de SCRUTIN au intrat în linie dreaptă/ Buletinele şi ştampilele de vot, SUB PAZĂ MILITARĂ

Pregătirile de SCRUTIN au intrat în linie dreaptă/ Buletinele şi ştampilele de vot, SUB PAZĂ MILITARĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această după-amiază, până cel târziu la ora 18,00, buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, ştampilele de control şi toate celelalte materiale electorale vor trebui să ajungă în cele 436 de secţii de votare organizate în judeţul Galaţi. Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, distribuţia buletinelor de vot către primăriile din judeţul Galaţi s-a făcut în cursul zilei de vineri, pe zece trasee, sub pază militară.

În această după-amiază, preşedinţii şi membrii birourilor secţiilor de votare au misiunea de a prelua toate materialele necesare desfăşurării procesului electoral, şi de a le depozita şi sigila în încăperile în care, duminică, sunt aşteptaţi la urne gălăţenii.

Potrivit autorităţilor la alegerile prezidenţiale de duminică, 2 noiembrie, sunt aşteptaţi la urne 522.703 gălăţeni, numărul rezultând din listele electorale permanente, care au fost actualizate de primari. Din păcate, în liste sunt trecuţi şi gălăţenii care trăiesc de ani buni în diaspora.

Au fost tipărite 545.662 de buletine de vot, deoarece, conform legii, trebuie să existe o rezervă de zece la sută de buletine de vot în plus. Acestea sunt necesare pentru alegătorii aflaţi în tranzit, pentru cei care solicită un buletin de vot nou pentru că l-au ştampilat greşit pe primul, pentru membrii biroului electoral al secţiei de votare, pentru observatori, pază, şi pentru cetăţenii omişi din listele electorale, dar care fac dovada că locuiesc în raza secţiei de votare respective.

CITEŞTE ŞI: GHIDUL ALEGĂTORULUI/ Tot ce trebuie să ŞTIŢI despre VOTUL la alegerile PREZIDENŢIALE

Citit 703 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.