START VOT! Gălăţenii aleg preşedintele României

START VOT! Gălăţenii aleg preşedintele României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeni, poftiţi la urne! A început turul decisiv al alegerilor prezidenţiale. Cele 436 de secţii de votare organizate în judeţul nostru, dintre care 176 numai în municipiul Galaţi, s-au deschis în această dimineaţă, la ora 7,00 şi vor rămâne la dispoziţia dumneavoastră, a alegătorilor, până la ora 21,00. Este timp suficient să decideţi cine va fi preşedintele României pentru următorii cinci ani. 

Autorităţile au tipărit 575.662 de buletine de vot şi au pregătit 2.180 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”, câte cinci pentru fiecare secţie de votare. Nu mai puţin de 510.609 timbre autocolante aşteaptă să fie lipite pe spatele cărţilor de identitate ale votanţilor.

Vă reamintim că dacă vă aflaţi în localitatea de domiciliu nu puteţi vota decât la secţia de votare la care sunteţi arondat, potrivit adresei din actul de identitate.

Dacă nu sunteţi în localitatea de domiciliu, puteţi vota la oricare secţie, cu condiţia să completaţi înainte o declaraţie pe propria răspundere că nu aţi mai votat şi nu veţi mai vota la acest tur de scrutin. Declaraţia poate fi descărcată de pe internet şi completată înainte, dar, atenţie, ea trebuie semnată şi datată în faţa membrilor biroului electoral al secţiei de votare. Aşa a hotărât Biroul Electoral Central! 

Pentru a putea vota, aveţi nevoie de actul de identitate valabil, iar dacă aţi descoperit că a expirat, puteţi obţine o nouă carte de identitate pentru că Evidenţa Persoanei lucrează în această zi.

Citit 1241 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.