MOAŞTELE Sf. Andrei şi ale Sf. Nectarie AU FOST ADUSE la Spitalul de Urgenţă

MOAŞTELE Sf. Andrei şi ale Sf. Nectarie AU FOST ADUSE la Spitalul de Urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şirul manifestărilor legate de sărbătorirea patronului spiritual al oraşului a început, miercuri, cu un popas al moaştelor Sf. Ap. Andrei şi ale Sf. Nectarie de la Eghina între cei mai oropsiţi şi loviţi de boală. Precedat de o slujbă de maslu, la care au putut participa, deopotrivă, angajaţii Spitalului de Urgenţă şi bolnavii internaţi în această unitate sanitară, pelerinajul relicvelor printre cei suferinzi s-a vrut a fi o altfel de terapie, spirituală şi trupească.

"Ne aflăm astăzi în Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, pentru a săvârşi Sfânta Taină a Maslului, pentru tămăduirea şi vindecarea celor aflaţi în suferinţă în acest aşezământ. Suntem alături de preoţii de caritate care sunt alături în permanenţă în spital, la căpătâiul bolnavului. Această lună este aşezată pentru cinstirea ocrotitorului oraşului nostru. În săptămâna următoare, toţi preoţii din municipiu vor fi prezenţi în spitale ca să aducă un mic dar, o rugăciune la enoriaşii lor aflaţi pe patul de suferinţă", a subliniat pr. Eugen Buruiană, protopop de Galaţi.

După slujba de Maslu, preoţii din cadrul Ahiepiscopiei Dunării de Jos au pornit prin fiecare salon al spitalului cu moaştele şi icoana Sf. Ap. Andrei, pentru ca fiecare bolnav să primească binecuvântarea şi să se închine. Şirul manifestărilor religioase legate de Sărbătorile Galaţiului vor culmina săptămâna viitoare, pe 26 noiembrie, când la Galaţi vor fi prezenţi Patriarhul României, Prea Fericitul Daniel, şi moaştele Sfinţilor Brâncoveni.

Citit 1665 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Noiembrie 2014 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.