ATENŢIONARE METEO/ Cod galben de NINSORI şi VÂNT PUTERNIC

ATENŢIONARE METEO/ Cod galben de NINSORI şi VÂNT PUTERNIC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aadministraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului pentru mare parte din România.

Avertizarea cod galben este valabilă de luni, 1 decembrie, la ora 14,00 până marţi, 2 decembrie, ora 22,00.

În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10 - 15 cm. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi în rafală 50 - 60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită. Pe arii restrânse în regiunile sudice şi centrale se menţin condiţiile de producere a poleiului.

Printre judeţele vizate se numără şi Vrancea şi Brăila, vecine cu Galaţiul. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza situaţia.

La Galaţi, prognoza meteorologică pentru marţi nu vine cu veşti bune. Cerul va fi complet acoperit pe tot parcursul zilei, cu precipitaţii mixte, în timp ce vântul va sufla moderat, cu o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră, dar atingând mai mult în rafală.

Temperatura maximă a zilei va fi de 1 grad Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până în dreptul valorii de minus 2 grade Celsius.

Citit 2209 ori Ultima modificare Luni, 01 Decembrie 2014 11:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.