IARNA LA GALAŢI/ Trafic de coşmar pe DN24 D (GALERIE FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

IARNA LA GALAŢI/ Trafic de coşmar pe DN24 D (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se merge extrem de greu, în judeţ, pe Drumul Naţional 24 D. Şoferii care se încumetă să circule dinspre Galaţi spre Cuca sunt nevoiţi să meargă cu prudenţă pentru că şoseaua se îngustează în multe locuri din cauza sulurilor de zăpadă. În ciuda faptului că utilajele au ieşit la treabă şi au încercat să cureţe carosabilul, munca lor s-a dovedita  fi zadarnică. În multe locuri, vântul puternic a viscolit zăpada de pe câmp şi a depus-o înapoi pe carosabil, obligându-i astfel pe şoferi să circule pe un singur fir, şi acela acoperit.

Situaţia se complică şi mai tare pentru şoferii care vor să meargă mai departe de Cuca. Dacă în comună şoseaua a fost curăţată, la doar câţiva metri de la ieşire, pare că intri în altă lume. Pe acest drum, care duce spre Vârlezi, ai senzaţia că utilajele nici nu au trecut. Încă de la primele ore ale dimineţii Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţa că pe acest de drum se circulă cu dificultate şi că se acţionează în permanenţă cu mai multe utilaje. Cu toate acestea, în jurul prânzului, carosabilul era alb şi asta tot din cauza vântului puternic, care viscolea zăpada de pe câmp. Tot viscolul a fost vinovat şi pentru vizibilitatea redusă de pe DN24D. „Plătim rovignetă ca să avem parte de adrenalină. M-am întâlnit pe drum cu o lamă, dar nu poate face faţă. Se circulă foarte greu”, ne-a spus un şofer.

Citeşte şi: De ce IARNA îi învinge, an de an, pe PRIMARII din judeţ

Pe acest sector de drum au fost alocate cinci utilaje pentru deszăpezire. „Problemele cele mai mari sunt pe sectorul de drum Bălăbăneşti - Cuca, unde, pe alocuri, s-au format suluri de zăpadă şi de un metru şi jumătate. Utilajele au mai acţionat miercuri dimineaţă pe opt sectoare de Drumuri Naţionale, dar şi pe nouă sectoare de drumuri judeţene, unde se circulă îngreunat”, ne-a explicat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi nu a fost încă instituit niciun cod de ninsori, dar autorităţile sunt în alertă pentru a fi evitate orice probleme în trafic.

 

Citit 2017 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Decembrie 2014 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.