UPDATE/ Locuitorii din Schela NU au nici acum CURENT ELECTRIC. Alte patru LOCALITĂŢI, NEALIMENTATE cu energie electrică

UPDATE/ Locuitorii din Schela NU au nici acum CURENT ELECTRIC. Alte patru LOCALITĂŢI, NEALIMENTATE cu energie electrică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cea mai mare problemă este în comuna Schela, unde sute de case nu au energie electrică de mai bine de 30 de ore. Situaţia este cu mult mai gravă, în condiţiile în care unii dintre localnici au centrale termice cu gaz şi nu se pot încălzi. „Aseară am reuşit să rezolvăm problema la Schela, dar a recidivat şi oamenii au rămas, din nou, fără energie electrică. În acest moment, se lucrează la Schela. Echipele Electrica sunt în câmp”, ne-a declarat Cezar Cristian, directorul Electrica Galaţi.

Fără energie electrică trăiesc şi localnicii din Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Cişmele (comuna Smârdan) şi Odaia Manolache (comuna Vânători). „Aseară, în jurul orei 22,00, am intrat în Odaia Manolache, dar nu am putut avansa. Ne-am împotmolit de două ori. Dacă primarii nu desfundă drumurile nu vom putea interveni”, ne-a spus directorul Electrica.

Cezar Cristian a dat asigurări că în cursul zilei de astăzi toate localităţile judeţului vor primi, din nou, energie electrică.


UPDATE: Mii de gălăţeni NU vor avea ENERGIE ELECTRICĂ nici în această noapte

Locuitorii din satul Odaia Manolache şi cei din comuna Iveşti nu vor primi energie electrică nici în această noapte, ne-a declarat Cezar Cristian, directorul Electrica Galaţi, care a precizat că echipele societăţii pe care o conduce nu pot ajunge în localităţi din cauza zăpezii. „Nu se poate interveni pentru că sunt drumurile blocate. La Iveşti este nevoie de o singură manevră pentru a realimenta, dar nu avem acces”, ne-a spus Cezar Cristian.

Potrivit directorului Electrica, mai mulţi angajaţi ai societăţii lucrează, la această oră, în comuna Schela pentru ca localnicii să primească, din nou, energie electrică.

Conform raportării Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la ora 15.00, în judeţul Galaţi erau şase localităţi fără energie electrică: Iveşti, Schela, Tuluceşti, Umbrăreşti, Odaia Manolache şi Vânători. „Au fost, pe parcursul zilei, şi 12 localităţi, dar situaţia, în funcţie de cum intervenim, se schimbă de la un moment la altul. La Tuluceşti am rezolvat problemele, după ora 16,00”, a preciat Cezar Cristian.


Localităţi FĂRĂ energie electrică din cauza VISCOLULUI puternic

Cinci localităţi din judeţ nu mai sunt alimentate complet cu energie electrică, ori parţial. „Din cauza viscolului puternic,  două  linii de înaltă tensiune au rămas nealimentate şi trei alimentate parţial, afectând cinci localităţi: Schela, Şerbeşti, Iveşti, Umbrăreşti şi Sat Costi”, a precizat maior Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Directorul Electrica Galaţi, Cezar Cristian, ne-a declarat că, în acest moment, în judeţul Galaţi, distribuitorul de energie electrică are în teren 10 formaţii, a câte cinci oameni, cu utilaje mari, pentru a interveni. Din păcate, însă, potrivit acestuia, accesul echipelor Electrica este mult îngreunat şi parţial blocat din cauza stării dezastruoase a drumurilor.

„Noi suntem în teren, dar, din păcate, s-au blocat drumurile şi nu se poate interveni. Este viscol puternic. Când se coboară din maşină, cineva trebuie să ţină portiera pentru că o zboară vântul. Problema este că oamenii nu au toaletat copacii, nimeni nu a făcut defrişări, iar acum, din cauza vântului puternic, se rup crengi şi pică pe firele de înaltă tensiune”, ne-a spus directorul Electrica Galaţi.

 

Citit 3980 ori Ultima modificare Marți, 30 Decembrie 2014 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.