Drumarii ÎNGRAŞĂ FACTURA în ajun de Anul Nou. Exces de zel pe bulevarde, haos pe străzi (FOTO)
Foto: Foto Mihai Angheluţă

Drumarii ÎNGRAŞĂ FACTURA în ajun de Anul Nou. Exces de zel pe bulevarde, haos pe străzi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce au lăsat nămeţii să dospească bine după viscol, firmele angajate de Primărie pentru deszăpezire s-au apucat vârtos de treabă în ultima zi a lui 2014. Dar în loc să intre şi pe străzile cu doar o bandă pe sens, utilajele au preferat tot bulevardele principale unde, de bine de rău, se poate circula relativ normal.

Dând roată prin jurul cartierului Dunărea, o sărăriţă făcea în ciudă soarelui orbitor al dimineţii şi traficului destul de intens, care deja scoseseră "la negru" asfaltul de sub gheaţă. Maşinile şi pietonii se retrăgeau contrariaţi din faţa utilajului de mare capacitate, adecvat unei intervenţii pe drumuri în afara oraşului, din care săreau boabe usturătoare pe o rază de trei metri în jur.

Pe de altă parte, pe străzil intens circulate din inima cartierelor, nu părea că mai trecuse vreo lamă de foarte mult timp, şoferii dansând printre nămeţi şi maşini parcate aiurea sau lăsate unde s-au împotmolit. Deşi, în seara de după viscol, utilajele se adunau la o pauză de ţigară în rondoul din IC Frimu, pe care mulţi îl consideră "intersecţia fără rost", strada Nicolae Leonard arăta astăzi, 31 decembrie, la două zile după intemperii, ca şi cum nici nu trecuse deszăpezirea prin cartier. Cu excepţia unui autocamion Ecosal, cu lama ridicată şi  rotativa de saramură inchisă, pe care l-am fotografiat plimbându-se alene.

Mai la vale, către Piaţa Centrală, pe strada Tecuci şi apoi pe Traian, se putea organiza lejer un raliu pe zăpadă, pentru împătimiţii de drifturi... bară la bară.

În drumul spre redacţie, pe Eroilor, Bălcescu şi, evident, Domnească, am putut merge chiar normal, ca pe asfalt. Dar cu mare atenţie pe la intersecţii unde semafoarele puse pe intermitent încurajau pietonii să se ia la întrecere cu maşina, să vadă cine ajunge primul pe zebra îngheţată. Aşadar, recomandarea noastră este ca la volan să urce doar cei care se simt cu adevărat pietoni toleranţi în timpul liber...

 

Citit 2562 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Decembrie 2014 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.