PERCHEZIŢII ample într-un dosar de evaziune cu MEDICAMENTE

PERCHEZIŢII ample într-un dosar de evaziune cu MEDICAMENTE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţişti din Bucureşti şi din alte şase judeţe au pornit miercuri dimineaţă o acţiune care vizează reţele infracţionale specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de medicamente. Infracţiunile ar fi adus un prejudiciu de peste 13 milioane de lei, spun anchetatorii. Cele şase judeţe sunt Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt. Zece persoane sunt duse la audieri.

"Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 64 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) preluat de Agerpres.

"În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă, utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară", se mai arată în comunicat.

De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăţilor implicate, ar fi fost transferate sume importante de bani, aproximativ 5 milioane de euro, către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive.

Citit 1301 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Ianuarie 2015 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.