Gălăţeni AMENDAŢI/ CÂINI adoptaţi de la Ecosal, abandonaţi de stăpâni
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Gălăţeni AMENDAŢI/ CÂINI adoptaţi de la Ecosal, abandonaţi de stăpâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poliţia Locală a dat 14 amenzi gălăţenilor care au adoptat câini şi i-au abandonat ulterior


La sfârşitul anului trecut, Serviciul Public Ecosal a transmis Poliţiei Locale o listă cu aproape 170 de câini care fuseseră adoptaţi de la padocul de pe strada Zimbrului. Tot atunci, reprezentanţii legii au dat curs unei acţiuni de control, pentru a vedea dacă nu cumva patrupedele respective au ajuns de unde au plecat, adică pe stradă. Cum era de aşteptat, au fost şi surprize. Astfel, până acum, Poliţia Locală a amendat 14 persoane dintre cele care au adoptat pe parcursul anului 2014, pentru că nu mai aveau animalele şi nici nu au putut face dovada că nu le-au abandonat din nou pe stradă. Alte două persoane au primit avertismente.

"Persoanele au fost amendate conform HCL 79/2002, articolul 19, privind lăsarea în libertate a câinilor pe domeniul public. Valoarea amenzilor a fost cuprinsă între 20 de lei şi 100 de lei, pentru persoane fizice, respectiv, juridice. Cele două persoane care au primit doar avertisment sunt persoane în vârstă, care stau la curte şi ne-au spus că animalele sunt în zonă", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu Matei.

De la padoc la vaporean

Au fost 64 de cazuri în care adresa maidanezilor a fost schimbată fără anunţ la Poliţia Locală sau Serviciul Public Ecosal, chiar dacă cei care au adoptat câinii aveau obligaţia de a face acest lucru. "Atunci când un om adoptă un câine de la noi, fiecare animal primeşte câte un certificat de adopţie, cu adresa la care va ajunge câinele. Dacă intervine vreo schimbare, trebuie să fim anunţaţi, dar nu am fost anunţaţi”, ne-a declarat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale, dintre cele 64 de cazuri în care câinilor li s-a schimbat adresa, unii au fost mutaţi la ţară, unde nu s-a putut verifica, pentru că Poliţia Locală nu are competenţă, dar şi în alte ţări, cum ar fi în Italia. Ba chiar unul dintre adoptatori a declarat că a trimis câinele pe vapor. Unii dintre stăpânii pe termen scurt au declarat că a murit câinele adoptat, însă doar unul dintre ei a putut face dovada decesului, printr-un certificat. Patru dintre câini au fost duşi la Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, unde au şi fost găsiţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale.

Citeşte şi: Dacă vă moare câinele, anunţaţi Ecosalul/ Leşurile animalelor sunt incinerate

Citit 2552 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.