PROTEST pentru obţinerea unui LOC DE MUNCĂ. „Sunt singur împotriva sistemului...”

PROTEST pentru obţinerea unui LOC DE MUNCĂ. „Sunt singur împotriva sistemului...”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre finalul anului trecut, în Galaţi erau înregistraţi 19.524 de şomeri, dintre care 15.490 erau neindemizaţi. Unul dintre aceştia este Ion Roşu, un gălăţean în vârstă de numai 38 de ani, care de mai bine de doi ani merge din interviu în interviu în căutarea unui loc de muncă. „Am lucrat ca sudor electric şi lăcătuş mecanic la o firmă şi făceam cuşti metalice pentru cei de la Help Lăbuş. Asta până în 2012, când s-a închis firma. De atunci, e un chin continuu”, explică Ion Roşu.

Omul s-a specializat, prin intermediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, atât ca lăcătuş mecanic, cât şi ca lucrător comercial, însă lipsa experienţei solide îl împiedică, momentan, să îşi găsească ceva de lucru. „Toţi angajatorii îmi cer experienţă, dar dacă nu mă angajează nimeni, de unde să am? Tot ce vreau este să îmi pot întreţine familia, că am şi un copil mic şi trebuie să îl cresc. Dar statul nu mă ajută deloc...”, spune omul.

Din cauză că municipalitatea nu i-a acordat niciun fel de ajutor în găsirea unui loc de muncă, gălăţeanul a ales să îşi spună nemulţumirile în faţa primăriei şi a prefecturii. „Am depus cerere de protest, mi s-a aprobat şi acum stau aici, cu pancarta. Respect legea, nu vreau să fiu un asistat social, să mi se dea lucruri gratis. Tot ce vreau e un loc de muncă”, mai spune dl. Roşu.

Până la găsirea unei soluţii, Ion Roşu are de gând să continue forma paşnică de protest, în speranţa că, într-o zi, cineva îi va întinde o mână de ajutor.


CITEŞTE ŞI: VESTE BUNĂ pentru şomerii gălăţeni/ 430 de posturi libere în străinătate, prin reţeaua Eures

Citit 4517 ori Ultima modificare Luni, 16 Februarie 2015 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.