INCIDENT GRAV într-un LICEU din judeţul Galaţi. BĂTAIE între doi colegi de clasă, ce s-ar putea FINALIZA cu DOSAR PENAL

INCIDENT GRAV într-un LICEU din judeţul Galaţi. BĂTAIE între doi colegi de clasă, ce s-ar putea FINALIZA cu DOSAR PENAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Agresorul s-ar putea alege cu dosar penal, întrucât spitalul a anunţat şi poliţia


Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, în pauza dintre două ore, la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Tg Bujor. Din câte se pare, cei doi băieţi de 16 ani, colegi în clasa a noua la unitatea de învăţământ, s-ar fi hârjonit în recreaţie, iar la un moment dat unul dintre adolescenţi ar fi ridicat un scaun, cu care l-a lovit pe celălalt în zona inghinală. Impactul l-a lăsat pe copilul agresat, preţ de minute bune, fără posibilitatea de a se mişca. Profesorii s-au sesizat şi, pentru că elevul lovit susţinea că nu poate sta pe picioare, a fost chemat SMURD-ul, care l-a transportat la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Medicii l-au diagnosticat pe elev cu un traumatism scrotal şi l-au supus la investigaţii pentru a verifica dacă acesta a suferit leziuni interne. 

„Copilul deja mergea pe picioare când a venit salvarea, am înţeles că acum e bine, în afara oricărui pericol. Am chemat la şcoală părinţii elevului agresor, dar aceştia nu au venit. Noi vom întruni consiliul profesoral şi vom hotărî ce măsură vom lua în privinţa acestuia”, ne-a declarat joi, 19 februarie, prof. Iolanda Bulgaru, directorul Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Tg. Bujor.

Potrivit sursei citate, acesta este un incident izolat şi nu a avut la bază un conflict mai vechi între cei doi elevi.

Cu totul altfel stă însă situaţia în privinţa problemelor pe care le fac elevii care provin din localitatea Băneasa, de unde este, de altfel, şi cel acuzat în acest caz. Potrivit unor surse din interiorul unităţi de învăţământ, aproape de fiecare dată când între elevi au loc altercaţii, în cele mai multe cazuri în afara liceului, „capii răutăţilor” sunt minori proveniţi de la Băneasa.

„E o problemă cu ei, dar, pentru că se manifestă în afara şcolii, nu putem lua măsuri disciplinare. Îi mai chemăm pe părinţi la şcoală, dar asta este cam tot ce putem face. Ne bazăm mult pe cooperarea cu poliţia”, ne-a explicat directoarea unităţii de învăţământ. 

Poliţia a intrat pe fir 

Dat fiind faptul că acest incident a avut loc în unitatea şcolară, dar şi pentru că un elev a ajuns la spital, poliţiştii au deschis o anchetă, la finele căreia elevul agresor ar putea dobândi cazier înainte de a împlini 18 ani.

„În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, urmând ca, în funcţie de rezultatele examenului medico-legal, să se stabilească cu exactitate încadrarea juridică a faptei”, ne-a declarat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.


CITEŞTE ŞI: Bătaie între doi elevi la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”. Agresorul, sancţionat dur de conducerea şcolii

 

Citit 6804 ori Ultima modificare Joi, 19 Februarie 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.