GROAPĂ cu ocolire pe contrasens, pe Aurel Vlaicu. Vezi MESAJUL ŞOFERILOR către PRIMAR (VIDEO&FOTO)
Foto: Groapa din umbră (Foto şi video Mihai Angheluţă)

GROAPĂ cu ocolire pe contrasens, pe Aurel Vlaicu. Vezi MESAJUL ŞOFERILOR către PRIMAR (VIDEO&FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După lucrări de modernizare şi asfaltare, Aurel Vlaicu a devenit un pericol rutier * Reparaţia va fi realizată de firma care a schimbat reţeaua de canalizare din zonă


Încă un crater a răsărit pe străzile Galaţiului, situată pe trecerea de pietoni de pe strada Aurel Vlaicu, în apropierea Liceului CFR. La orele amiezii, dar şi după lăsarea înserării, şoferii trebuie să fie foarte atenţi, fiindcă riscă efectiv să-şi dezmembreze maşina.

Groapa a evoluat în urma diferenţelor de temperatură din această iarnă şi a ajuns la o dimensiune care nu mai poate fi ocolită decât pe contrasens.

Pentru autoturisme, dar chiar şi pentru maşinile mai mari, trecerea în viteză se poate lăsa cu urmări grave pentru suspensii sau pentru sistemul de direcţie, în fericita situaţie în care nu s-a ajuns deja cu baia de ulei direct pe asfalt.

Problema este că şi în timpul zilei, la orele amiezii, din cauza umbrei copacului din dreptul său, groapa este greu de văzut de la distanţă, cei mai mulţi sesizând-o abia când se află pe trecerea de pietoni, aceasta din urmă având marcajul aproape şters şi indicatorul pe celălalt colţ al intersecţiei (!).

Cursanţii auto, precum cel din imagini, pot învăţa astfel şoferia în condiţii extrem de apropiate de realitatea cotidiană. Nu la fel de încântaţi sunt şi şoferii experimentaţi, precum un mic întreprinzător la volanul unei camionete cu remorcă. Acesta a avut un mesaj de transmis primarului, precum se poate auzi în filmul următor.

Sesizată, nesancţionată, deci amânată

De la Poliţia Rutieră am aflat că existenţa gropii a fost semnalată în repetate rânduri, ultima dată chiar în această lună, mai precis săptămâna trecută.

Pe de altă parte, pentru această surpare în carosabil sau pentru alte gropi de pe Aurel Vlaicu, aflate pe sensul de mers dinspre intersecţia cu Nae Leonard către bulevardul George Coşbuc, nu i s-a aplicat deocamdată nicio amendă administratorului drumului, respectiv Primăria Galaţi. Este vorba de sancţiunile din clasa a V-a, cuprinse între 1.900 şi 9.000 de lei.

Pe de altă parte, Biroul de presă al Primăriei ne-a informat că "lucrările de pe strada Aurel Vlaicu, atât cele de modernizare a reţelei de canalizare, cât şi cele de asfaltare au fost executate de firma Vega '93 şi sunt în garanţie. Responsabilitatea remedierii oricăror probleme apărute după finalizarea lucrării îi aparţine firmei executante. Primăria municipiului Galaţi a notificat firma constructoare despre apariţia unor noi probleme la carosabil, urmând a fi întocmit un grafic de lucrări de reparaţie."

Deocamdată, până la remediere, şoferii trebuie să-şi ascută privirea la maximum şi, dacă au maşini prea joase, să aştepte răbdători eliberarea celuilalt sens, pentru a ocoli urmările lucrărilor de modernizare şi asfaltare.


CITEŞTE ŞI: CAPCANELE DIN ASFALT - cum îşi fac PRAF gălăţenii MAŞINILE pe drumurile din judeţ (VIDEO)

Citit 5032 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2015 07:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.