Pietonii pot traversa la pas. SEMAFOARELE de la Potcoava au fost repornite (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto Mihai Angheluţă

Pietonii pot traversa la pas. SEMAFOARELE de la Potcoava au fost repornite (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După accidentul de joi seara (26 martie) în care un bolid german a rupt un semafor şi a înclinat stâlpul de lângă el, lucrurile reintră încet în normal. Luni după-amiază (30 martie), semafoarele scoase din uz de la momentul impactului, au fost în sfârşit repornite şi pietonii nu mai trebuie să traverseze străzile Brăilei sau Prelungirea Traian cu inima la gât sau chiar în dinţi.

Pe tot parcursul zilelor de vineri, sâmbătă, duminică, dar şi în dimineaţa zilei de luni, pietonii care s-au aventurat pe marcaje să traverseze strada Brăilei au fost nevoiţi să-şi folosească din plini calităţile de alergători. Cel mai dificil a fost sâmbătă (28 martie), când a plouat torenţial, vizibilitatea a fost mai redusă, frânarea mai puţin eficientă, iar maşinile păreau că literalmente îi împing pe trecători în afara străzii.

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Emanuela Turcu, a anunţat însă că semafoarele vor mai fi oprite şi joi, 2 aprilie. Atunci preconizează să se înlocuiască şi stâlpul de iluminat care susţine, de asemenea, şi firele liniei de troleibuz, dar şi numeroase alte cabluri.

Dealtfel, stâlpul pare a fi destul de serios desprins din pământ şi pare că este susţinut mai mult de reţeaua de cabluri la care este conectat. Prin urmare, până la înlocuirea sa, este recomandabilă evitarea zonei de stradă către care este înclinat şi ocolirea acesteia cu maximă precauţie. Iar joi, pe durata opririi semafoarelor, pietonii vor trebui să traverseze din nou pe propria asigurare fiindcă, aşa cum s-a văzut, traficul aglomerat şi grăbit din zonă le oferă puţine şanse de acordare a priorităţii.

Video Mihai Angheluţă


 

Citit 1738 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2015 22:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.