MORMANE DE GUNOI aruncate la marginea comunelor, în LIPSA unui sistem de colectare a deşeurilor

MORMANE DE GUNOI aruncate la marginea comunelor, în LIPSA unui sistem de colectare a deşeurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauză că nu există un sistem integrat de gestionare a deşeurilor, comunele din judeţul Galaţi stau prost la capitolul salubrizare, iar foarte multe dintre acestea se confruntă cu depozitări de gunoaie în locuri neamenajate. Astfel, potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu, Marian Daniel Mocanu, în urma controalelor efectuate în 48 localităţi, în circa 40 la sută din cazuri au fost găsite mormane de deşeuri aruncate la marginea aşezărilor. Au fost găsite astfel de depozitări ilegale de gunoi la Pechea, Griviţa, Valea Mărului, Priponeşti, Movileni, Ţepu şi Târgu Bujor.

Tototadă, în urma controalelor efectuate de către Garda de Mediu, a reieşit că primăriile Băneasa şi Gohor nu au serviciu propriu de salubrizare sau contract de prestări servicii încheiat cu un operator autorizat pentru colectarea deşeurilor, iar în Smârdan nu există pubele pentru colectarea deşeurilor menajere de la populaţie.

Comisarul de mediu a mai spus că cea mai mare problemă în judeţ o reprezintă deşeurile provenite de la construcţii şi gunoiul de grajd, pentru care nu li se oferă o alternativă cetăţenilor, atâta timp cât autorităţile administraţiei locale nu elaborează strategii proprii pentru gestionarea deşeurilor, nu asigură colectarea separată, transportul şi neutralizarea sau valorificarea deşeurilor.

Potrivit Gărzii de Mediu, singura primărie amendată pentru „depozitări necontrolate” a fost cea din Pechea, cu o sumă 5.000 de lei, amendă însă de care primarul comunei, Mihăiţă Măncilă, pare să aibă cunoştinţă, după cum ne-a declarat.


CITEŞTE ŞI: GUNOAIE aruncate aiurea, lângă containere/ "Cât timp nu se trece la AMENZI, nu putem educa pe nimeni"

Citit 1419 ori Ultima modificare Joi, 30 Aprilie 2015 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.