Scene rupte din FILME, la Galaţi/ Doi tineri au ameninţat un taximetrist cu PISTOLUL şi l-au lăsat fără maşină

Scene rupte din FILME, la Galaţi/ Doi tineri au ameninţat un taximetrist cu PISTOLUL şi l-au lăsat fără maşină
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un taximetrist gălățean a fost amenințat și lăsat fără mașină în noaptea de vineri spre sâmbătă. Taximetristul, un tânăr de 24 de ani, a reușit să sune la 112 pentru a alert autoritățile. Acesta le-a povestit polițiștilor Secţiei 3 că  a efectuat o cursă cu  doi tineri necunoscuţi, care i-au cerut să meargă în cartierul Dimitrie  Cantemir. În momentul în care a ajuns, a fost ameninţat de aceştia cu un pistol şi determinat să coboare din autoturism, iar cei doi tineri au plecat cu autoturismul acestuia spre  Brăila.

În urma apelului, au fost alertate toate echipajele de siguranţă publică din  Galaţi, precum şi din Brăila. Taxiul a fost identificat de un echipaj de poliţie din Brăila, aceștia oprind mașina, în care se aflau cei doi tineri, pe o stradă din municipiul vecin. ”La nivelul Poliţiei Municipiului Galaţi  s-a constituit echipa operativă de cercetare,  care au constatat că în noaptea de 31.07 spre 01.08.2015, în jurul orei 23:45, taximetristul a primit o comandă prin dispecerat să se deplaseze la Cimitirul Coca Cola, în parcarea aferentă acestuia. După ce a luat în taxi doi tineri, aceştia i-au solicitat să-i transporte la blocurile ANL din cartierul Dimitrie Cantemir. Ajunşi la destinaţie unul din tineri l-a ameninţat cu un pistol şi i-a cerut să coboare din taxi. În urma ameninţărilor, taximetristul a coborât din autoturism şi a fugit  anunţând totodată poliția la  numărul de urgenţă 112”, ne-a explicat Ștefan Gogoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Oamenii legii i-au identificat pe tineri și au stabilit că au 22, respectiv 25 de ani. Totodată, polițiștii au stabilit că tânărul de 22 de ani este cel care a condus taxiul spre Brăila. ”Testat cu aparatul Drager, tânărul de 22 de ani a fost găsit cu o alcoolemie de 0,51 mg/l. alcool pur în aerul expirat. În autoturismul sustras a fost găsit un pistol cu bile tip Air Soft, un cuţit cu lama de 13 cm și două plăcuţe de înmatriculare aparţinând celor doi tineri”, a completat Ștefan Gogoreanu.

Pe drumul spre orașul vecin, tinerii au aruncat din autoturism un telefon mobil aparţinând taximetristului pentru a nu fi localizaţi prin sistemul GPS. ”În urma cercetărilor efectuate a rezultat că cei doi tineri au sustras anterior plăcuţele de înmatriculare găsite în taxi, de la un autoturism parcat pe str. Prelungirea Brăilei în seara de 31.07.2015, cu intenţia de a le schimba cu cele ale autoturismului sustras”, a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, furt calificat şi conducere a unui verhicul sub influenţa băuturilor alcoolice .

Citit 3008 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2015 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.