Eveniment major la Casa Regală: Principele Nicolae, exclus din linia de succesiune la tron

Eveniment major la Casa Regală: Principele Nicolae, exclus din linia de succesiune la tron
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Regele Mihai a decis să retragă titlul de "Principe al României" nepotului său Nicolae şi să îl excludă din succesiunea la Coroana României


Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală", a anunţat secretariatul Casei Regale într-un comunicat, citat de hotnews.ro. De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României, în condiţiile în care Prinţul Nicolae era al treilea moştenitor al tronului. Decizia nu este motivată, dar Regele Mihai spune că "Familia Regală şi societatea românească vor avea nevoie de o cărmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi". De notat că în interiorul Casei Regale era de notoritate relaţia rece dintre Principele Nicolae şi Prinţul Radu Duda, soţul Principesei Margareta (mătuşa lui Nicolae), adaugă hotnews.ro.

Luni, 10 august, un consilier al Casei Regale a declarat pentru digi24.ro că retragerea titlului "nu a fost o pedeapsă" pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost "în asentiment" cu Regele Mihai. Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al familiei regale pe probleme internaţionale, a spus că Principele nu s-a adaptat la rigorile cerute de poziţia ocupată.

Sursa foto: stiri.tvr.ro

Citit 2191 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2015 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.