ATENŢIONARE/ Cod galben de INUNDAŢII în judeţul Galaţi

ATENŢIONARE/ Cod galben de INUNDAŢII în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Hidrologii au emis un cod galben de inundații care este valabil până la miezul nopții și care vizează cu precădere bazinele hidrografice din Prahova, Buzău, Vrancea și Galați.

În intervalul orar 15:20 - 24:00, se vor înregistra, din cauza ploilor, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

În intervalul 16:55-24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râul Șușița și alți afluenți mici ai Siretului – curs inferior (județele Vrancea și Galați), afluenții Bârladului inferior (județul Galați) și pe afluenții mici ai Prutului aferenți județului Galați.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Slănic și Doftana, precizează specialiștii INHGA.

Galaţiul se află sub un cod galben de ploaie şi furtună până miercuri la ora 18,00. 

Vă reamintim că primele ploi, de luni, deja au inundat mai multe curţi din judeţul Galaţi.

Citit 2166 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2015 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.