Produse cosmetice EXPIRATE de cinci ani, în magazinele din Galaţi şi Tecuci

Produse cosmetice EXPIRATE de cinci ani, în magazinele din Galaţi şi Tecuci
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Galaţi au verificat, în perioada 8-19 februarie, dacă operatorii economici din municipiile Galaţi şi Tecuci respectă prevederile legale la comercializarea produselor cosmetice.

Potrivit unui comunicat de presă, s-au făcut controale la 13 operatori economici şi s-au aplicat 12 amenzi contravenţionale, în valoare de 43.400 de lei. Mai mult decât atât, 378 de produse cosmetice, în valoare de 3.844 de lei, s-au oprit temporar de la comercializare, iar 97 de produse, în valoarea de 378 de lei, au fost retrase definitiv de pe rafturile magazinelor. Comisarii CJPC Galaţi au depistat produse expirate chiar şi de cinci ani.

Totodată, la produsele interzise lipseau cu desăvârşire informaţiile despre producător, preţul, ingredientele folosite, data valabilităţii sau data de valabilitate de la deschiderea produsului şi instrucţiunile de utilizare în limba română. În comunicat se mai arată că un hypermarket comercializa pachete de gel de ras Gillette series-sensitive, ambalate câte două în ambalaj comun, cu inscripţia 50 la sută reducere la al doilea produs. Din analiza preţurilor per bucată, precum şi a documentelor prezentate a reieşit că promoţia era mincinoasă.

CJPC le recomandă consumatorilor să fie vigilenţi la cumpărarea produselor cosmetice, să se asigure că produsul este în termen sau are simbolul PAO (cel care reprezintă o cutiuţă cu capacul deschis, pe care este înscris un număr de luni, timp în care produsul este valabil de la desigilare).

"Viaţa liberă" a încercat să afle numele operatorilor economici la care s-au înregistrat încălcări ale legii, însă CJPC ne-a transmis că aceste informaţii nu pot fi furnizate, întrucât, din punct de vedere legal este interzis. "Noi transmitem aceste comunicate, pentru ca toţi consumatorii să afle de ce să se ferească în viitor şi la ce detalii să fie extrem de atenţi. Încercăm să-i prevenim. Nu putem face public numele operatorilor economici, pentru că aceştia pot contesta amenzile în decursul a 15 zile", a precizat Carmen Tudor, şefa OPC Galaţi.

Citit 3989 ori Ultima modificare Luni, 29 Februarie 2016 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.