Caravana TIFF, la Galaţi. FILME în aer liber, cu INTRARE LIBERĂ

Caravana TIFF, la Galaţi. FILME în aer liber, cu INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Organizatorii susţin că vor fi instalate 400 de scaune


Gălăţenii pot petrece două seri relaxante, vizionând filmele care vor fi proiectate în aer liber, în parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor, miercuri, 31 august, şi joi, 1 septembrie, cu începere de la ora 21,00. Caravana Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va aduce la Galaţi două dintre peliculele care au cucerit publicul - "Profesorul de vioară (Brazilia) şi "Valul ucigaş" (Norvegia), ultimul realizat parţial în România. Intrarea este liberă.

"Profesorul de vioară", care va rula pe 31 august, este cel mai recent film al regizorului brazilian Sergio Machado. Câştigătoare a Premiului publicului la Festivalul de Film Sao Paolo, în 2015, şi unul dintre cele mai apreciate filme de la TIFF, pelicula spune povestea unui violonist care ajunge să se cunoască pe sine abia după ce începe să predea lecţii de vioară copiilor din Heliopolis, cea mai mare favelă din Sao Paolo. Povestea filmului este inspirată din istoria reală a unei organizaţii non-profit care oferă cursuri de muzică gratuite pentru tinerii din zonele defavorizate.

"Valul ucigaş", ce va fi prezentat pe 1 septembrie, este un film despre o catastrofă naturală ce ameninţă o mică localitate din zona fiordurilor norvegiene. Pelicula a fost propunerea Norvegiei pentru premiile Oscar. O mare parte din filmărille de interior au fost realizate de o echipă din România. Regizorul Roar Uthaug susţine că în filmul său a vrut să experimenteze dezastrul printr-o familie normală şi comunitatea în care aceasta trăieşte. Prăbuşirea unei părţi dintr-un munte în imensul lac pe malul căruia se află orăşelul poate provoca un tsunami de 80 de metri înălţime, locuitorii având la dispoziţie doar zece minute pentru a se salva.

Citit 9944 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.