Incendiu provocat de o improvizaţie la sobă
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Incendiu provocat de o improvizaţie la sobă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O improvizaţie la o sobă a provocat un incendiu la o hală din Fileşti. Un localnic a văzut flăcările şi a anunţat incidentul la 112, iar la faţa locului au fost direcţionate trei autospeciale ale ISU Galaţi. Hala, situată în apropierea mai multor case, a fost cuprinsă de flăcări şi s-a făcut scrum. Focul a pornit de la acoperiş, iar pericolul de extindere era iminet. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut însă ca incendiul să fie limitat şi stins înainte să se extindă. Mai mult, militarii au reuşit să evite şi o explozie, în interiorul halei fiind depozitate mai multe obiecte inflamabile, dar şi două butelii. „La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu putere la acoperişul halei, acesta fiind din lemn. S-a intrevenit imediat pentru localizarea focarului şi s-a lucrat pentru lichidarea acestuia. Flăcările s-ar fi putut extinde şi la imobilele din jur. A existat şi pericolul unei explozii, dar cele două butelii au fost scoase înainte de a fi cuprinse de flăcări”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Localnicii spuneau că de hala respectivă au grijă doi angajaţi, dar aceştia au reuşit să iasă din incintă cu mult înainte. În urma primelor cercetări efectuate la faţa locului, pompierii au constat că incendiul a fost provocat de o improvizaţie la coşul de evacuare al unei sobe.

Tocmai de aceea, pompierii atrag atenţia cu privire la modalităţile de încălzire, care trebuie supravegheate. De asemenea, militarii îi sfătuiesc pe gălăţeni să îşi cureţe coşurile de fum, pentru a evita o tragedie.

Citit 2448 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2016 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.