Cât a plătit un basarabean pentru un buletin românesc

Cât a plătit un basarabean pentru un buletin românesc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un bărbat, pasager într-un autocar, în vârstă de 40 de ani, a fost depistat cu o carte de identitate românească falsă. Bărbatul, din Republica Moldova, s-a prezentat miercuri, 10 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pe sensul de intrare în țară, pentru efectuarea formalităților de control. Pasagerul s-a legitimat în vederea trecerii frontierei cu un pașaport moldovenesc electronic, valabil, dar din discuția cu acesta și din analiza de risc tactică, polițiștii de frontieră au avut suspiciunea că ar putea deține şi alte documente asupra sa. În urma controlului amănunțit efectuat în prezența lucrătorului vamal a fost descoperită asupra bărbatului o carte de identitate românească, având aplicată fotografia și înscrise datele de identificare ale acestuia. Documentul găsit a fost verificat suplimentar în linia a II-a de control, ocazie cu care s-a stabilit că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unei cărți de identitate românești, fiind fals total.

Referitor la documentul românesc indisponibilizat, cetățeanul moldovean a declarat că l-a procurat pe perioada șederii sale anterioare în Franța, în scop de muncă, contra sumei de 100 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Citit 2229 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.