UPDATE: Șoferul drogat capturat cu focuri de armă a fost arestat. Este judecat pentru tentativă de omor (FOTO)
Foto: IPJ Galaţi

UPDATE: Șoferul drogat capturat cu focuri de armă a fost arestat. Este judecat pentru tentativă de omor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE 10 mai 2023: Judecătoria Tceuci a decis în cursul zilei de miercuri, 10 mai, ca tânărul capturat în trafic marți după-amiază, în timp ce conducea băut, drogat și fără permis, să stea după gratii următoarele 30 de zile. Instanța a admis propunerea de arestare preventivă a lui Florin Gabriel Turbuc, care se afla deja sub control judiciar, judecat fiind într-un dosar de tentativă de omor. Individul, originar din Nicorești, ar urma să apară în fașa Tribunalului Galați pe data de 29 mai. El are mari șanse să fie mutat direct în penitenciar deoarece are, pe numele său, un dosar aflat în stadiu de judecată. 

-------------------------------------------------------------------------------------

Incidentul a avut loc în cursul după-amiezii de luni, 9 mai, pe DE 581, în  nordul județului Galați.  Un tânăr de 29 de ani, din Nicoresti, care avea permisul suspendat și se afla sub control judiciar pentru că este anchetat într-un dosar penal, a fost prins conducând drogat cu amfetamine și sub influența alcoolului, asta după ce polițiștii l-au urmărit mai mulți kilometri și au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare.  Asupra tânărului au fost găsite si mai multe pliculete cu droguri.

"Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnal, a accelerat și și-a continuat deplasarea spre DJ 252, către comuna Nicorești. Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, și, întrucât cel de la volan refuza în continuare să oprească, au fost efectuate cu armele din dotare, inițial, focuri de avertisment în plan vertical și apoi  asupra autovehiculul, fiind lovite roțile și bara din spate. Din cauza distrugerii anvelopelor, autoturismul nu și-a mai putut continua deplasarea, iar la km 23, pe DJ 252, echipajul de poliție l-a blocat în trafic.

La volan se afla un bărbat, cu vârsta de 29 de ani, din comuna Nicorești, județul Galați, care a fost testat atât pentru consumul de alcool, cât și pentru cel de droguri. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar rezultatul la aparatul Drugtest a fost pozitiv la metamfetamină.

 

Totodată, în urma controlului corporal și al autoturismului, pe bancheta din spate au fost găsite trei pliculețe ce conțin o substanță cristalizată de culoare albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive.

Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, precum și a prezenței substanței psihoactive în organism, însă bărbatul a refuzat ambele recoltări.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și deținerea fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

De asemenea, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 29 de ani, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 10 mai 2023, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu propunerea luării măsurii arestării preventive" a precizat, printr-un comunicat, IPJ Galați.

 

Citit 3988 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 10:49

3 comentarii

  • postat de furculision
    Joi, 11 Mai 2023 11:29
    178.165.171.***
    Noi le spuneam "papagali"... Acum se numesc "cocalari"...
    O subspecie, biomasa ce nu si poate justifica existenta, paraziti daunatoari societatii!
    0
    0
  • postat de Petrica
    Joi, 11 Mai 2023 08:15
    86.34.187.***
    Noua generatie care vine din spate , am cam incurcat-o cu scarbele astea care vin din spate si au in cap numai smardoiala si impresii !!! Asta trebuia sa fie satul de munca la sapat in curte la varsta lui, scoala oricum nu a fost pentru el !
    0
    0
  • postat de Gigel
    Miercuri, 10 Mai 2023 08:39
    5.13.147.***
    Au dat alde rednex de droguri. Bautura era banala deacum.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.