Asistentele medicale sunt azi la Curtea de Apel

Asistentele medicale sunt azi la Curtea de Apel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Curtea de Apel Galaţi se va judeca astăzi recursul celor două asistente trimise în judecată după ce au intenţionat să mituiască un ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Reamintim că pe 2 decembrie, Adriana Ionescu şi Luminiţa Tirim au fost reţinute şi arestate după un flagrant.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în noiembrie, Ionescu i-a dat ofiţerului 10.000 de lei, iar în decembrie, cele două s-au întâlnit cu acesta pentru a-i mai da 6.000 de lei. Cele două erau dispuse să plătească 50.000 de lei pentru a scăpa de un dosar penal în care erau cercetate alături de alte cadre medicale pentru că ar fi întocmit în fals dosare prin intermediul cărora s-au dat pensii de invaliditate.

Plângerea penală, depusă la Parchetul Tribunalului Galaţi  a fost făcută de cei de la Casa Judeţeană de Pensii care au descoperit primele nereguli, după care au luat la verificat în jur de 2.200 de dosare de pensionare pe caz de invaliditate. Cele două au fost în atenţia procurorilor bucureşteni ai DNA, iar aceştia au dispus ca judecata să se facă la Galaţi. Tribunalul Galaţi a găsit măsura arestării legală, iar azi urmează ca magistraţii Curţii să întărească sau să infirme decizia primei instanţe.

Citit 1829 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2011 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.