Recurs admis în denunţul lui Boldea: Unul arestat, altul restricţionat

Recurs admis în denunţul lui Boldea: Unul arestat, altul restricţionat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Daniel Troacă - arestat, Marin Neculai nu poate pleca din ţară

Curtea de Apel a admis recursul făcut de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei de lăsare în libertate a subofiţerului Daniel Troacă şi a omului de afaceri Marin Neculai, primul fiind arestat pentru 29 de zile, iar cel de-al doilea primind interdicţia de pleca din ţară.

Cu acest prilej a fost confirmat oficial, chiar de către procurorul de şedinţă, că denunţătorul celor doi este parlamentarul Mihail Boldea. El le-a spus celor de la DNA că pe vremea când Troacă era în arestul Poliţiei, învinuit de proxenetism, i-ar fi cerut 400.000 de lei în schimbul cărora va interveni pe lângă procurorul şi poliţistul care-l anchetează, pentru ca aceştia să nu mai ceară prelungirea mandatului de arestare.

În sala de judecată, avocaţii au vorbit despre faptul că există interceptări telefonice între Boldea şi Troacă, care ar fi în favoarea celui din urmă şi care ar spune că vrea să fie lăsat în pace pentru că nu-şi doreşte probleme. Tot apărătorii au precizat că miercuri, la Înalta Curte, avocatul lui Boldea ar fi prezentat o adresă prin care DNA confirmă existenţa unui denunţ din partea acestuia. Avocaţii au precizat joi că acest lucru este o tactică de apărare, care-i permite denunţătorului să beneficieze de o înjumătăţire a pedepsei.

Tot aceştia au spus că Marin Neculai organiza evenimente şi la Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, astfel ajungând să vorbească la telefon mai în fiecare lună cu preşedintele organizaţiei. Troacă îl ajuta în special în perioada sărbătorilor de iarnă, când o făcea pe Moş Crăciun pentru copiii poliţiştilor şi nu numai. El a susţinut că nu a discutat nimic la telefon care să inducă ideea că ar fi vrut să intermedieze această „afacere”, dar a recunoscut că l-a sunat pe preşedintele Asociaţiei după ce doi ofiţeri de la DNA au venit să-l ia pentru audieri. Asta pentru că îl cunoştea şi era singurul care-l putea ajuta cu un sfat. „Nu ştiţi ce calvar trăiesc de atunci”, le-a spus Marin Neculai magistraţilor.

„Nu am ştiut că sunt atras într-o capcană”, a încheiat şi Troacă. Acesta din urmă era liber sub control judiciar în dosarul de proxenetism, lucru care a atârnat foarte greu pentru el în faţa magistraţilor.

Decizia de ieri a Curţii este definitivă.

Citit 2285 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2012 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.