DECIZIE DEFINITIVĂ în dosarul "Belşugul": CONDAMNĂRI reduse

DECIZIE DEFINITIVĂ în dosarul "Belşugul": CONDAMNĂRI reduse
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel au pus capăt dosarului înşelăciunii de la Suceveni, inculpatele având acum condamnări mult mai mici, iar una fiind chiar achitată, astfel că a ieşit din hora celor care trebuie să achite prejudiciul şi cheltuielile de judecată.

Dosarul s-a judecat din 2010 până în 2013, la Tribunalul Galaţi, de unde Gina Iancu s-a ales cu o condamnare de 11 ani de puşcărie, iar sentinţe cu suspendare au primit Doina Ragea - doi ani, Tuţa Morariu şi Nicoleta Başa - câte doi ani şi jumătate. La finele lunii octombrie, completul Curţii de Apel a judecat dosarul pe legea nouă, unde pedepsele pe înşelăciune sunt blânde. Aşa s-a ajuns la o sentinţă prin care Doina Ragea a fost achitată, Morariu şi Başa au primit câte şase luni de închisoare, iar Gina Iancu va sta după gratii şase ani şi opt luni.

În 2008, zeci de oameni din localitatea Suceveni au sesizat Poliţia şi Parchetul după ce au primit adrese de la Cooperativa "Belşugul" că au de returnat credite pe care nu le făcuseră. Mergând pe firul întâmplărilor, anchetatorii au descoperit că două angajate ale unităţii financiare, cu sprijin din partea unor salariate de la primăria localităţii, au contractat nu mai puţin de 88 de împrumuturi, care au generat un prejudiciu de 327.590 de lei. După patru ani de procese, judecătorii au decis definitiv că doar trei dintre inculpate au comis sau au ajutat la producerea înşelăciunii.

Citit 1198 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Noiembrie 2014 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.