Fostul PREFECT de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, CITAT la Judecătoria Brăila
Foto: Foto Teodora Miron

Fostul PREFECT de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, CITAT la Judecătoria Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul fostului prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, aflat la Judecătoria Brăila s-au făcut primele audieri. Magistraţii au dispus ca pe 2 februarie 2015 să vină în instanţă şi ceilalţi martori, pentru a fi audiaţi.

În vreme ce la Galaţi are două dosare de corupţie, la Brăila, fostul prefect este judecat după o anchetă a procurorilor din oraşul vecin. Dosarul de la Brăila a plecat de la un denunţător care a vorbit despre intenţiile lui Bocăneanu de a o „modifica” pe Ileana Schipor. Aceasta avea o legătură directă cu primul dosar de corupţie al fostului prefect, de aici şi înverşunarea acestuia. Ea le-a spus procurorilor DNA Galaţi despre neregulile pe care Bocăneanu ar fi obligat-o să le facă vizavi de un concurs în urma căruia se dorea angajarea unei protejate a acestuia, iar fostul prefect a fost arestat în urma denunţului.

În penitenciar, Bocăneanu a cunoscut un deţinut dispus să-i facă legătura cu un asasin, care pentru bani o putea scoate din scenă pe Schipor. Între timp, Bocăneanu a fost eliberat şi a luat legătura cu „asasinul”, care s-a dovedit a fi un ofiţer sub acoperire. Pentru că a mers la Brăila pentru a-l întâlni pe acesta, încălcând astfel una din condiţiile eliberării, Bocăneanu a ajuns din nou după gratii.

Citeşte şi: VIDEO / Dosar greu la DNA: Prefectul de Galaţi, arestat pentru fapte de corupţie

Citit 969 ori Ultima modificare Luni, 15 Decembrie 2014 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.