După aproape cinci ani de judecată, "DOSARUL GÂLCĂ" va rămâne încă o lună la Curtea Supremă

După aproape cinci ani de judecată, "DOSARUL GÂLCĂ" va rămâne încă o lună la Curtea Supremă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea Supremă a dat un nou termen în dosarul de corupţie al fostului şef al Parchetului gălăţean, Dinu Gâlcă. După decesul acestuia, procesul penal a încetat în ceea ce-l priveşte. Pentru toţi ceilalţi zece inculpaţi, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au continuat cercetarea judecătorească, în final achitându-i pe toţi. DNA a atacat decizia, iar acum „bătălia” finală se dă la Înalta Curte, a cărei soluţie, indiferent cum va arăta, va fi definitivă.

Reamintim că, în 2010, DNA Galaţi a finalizat acest dosar, care a însemnat primul mare cutremur de acest gen în Galaţi. Numele mai multor afacerişti, al unui şef de Parchet şi al unui avocat, al unor poliţişti, al unui fost inspector în cadrul Parchetului Curţii de Apel şi al unui notar figurează printre cele ale inculpaţilor trimişi în judecată. Procurorii DNA au susţinut că Dinu Gâlcă şi-ar fi folosit influenţa pentru a rezolva problemele afaceriştilor, şi nu numai, sau pentru a interveni la factori decidenţi pentru păstrarea în funcţie a unora dintre cei aflaţi pe lista inculpaţilor.

Deocamdată, după aproape cinci ani de judecată avem achitări pe toată linia, singurii care au rămas să încline balanţa, fie de parte inculpaţilor, fie de cea a DNA Galaţi, sunt magistraţii Curţii Supreme. Următoarea întâlnire în instanţă va avea loc pe 25 martie.


CITEŞTE ŞI: Un gălăţean a ÎNVINS STATUL în instanţă/ 100.000 de lei - COSTUL unei ERORI judiciare

Citit 3844 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Februarie 2015 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.