Una dintre inculpatele din dosarul "Volaret" a DECEDAT. Procesul va fi RELUAT

Una dintre inculpatele din dosarul "Volaret" a DECEDAT. Procesul va fi RELUAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul "Volaret" a ajuns la Curtea de Apel, unde magistraţii au păstrat controlul judiciar al inculpaţilor, mai puţin în ceea ce o priveşte pe Brigitta Pilat. Judecătorii au precizat că procesul penal a încetat în ceea ce o priveşte, din cauză că a survenit decesul său.

Anul trecut, în noiembrie, cei şapte acuzaţi din acest dosar, instrumentat de procurorii DIICOT Galaţi, au avut parte de o primă condamnare. Tribunalul Galaţi i-a dat patru ani şi zece luni de închisoare Brânduşei Miron, în vreme ce toţi ceilalţi au primit condamnări cu suspendare. În schimb, toţi sunt obligaţi prin această primă decizie să achite prejudiciul făcut celor 24 de părţi vătămate.

Ancheta procurorilor DIICOT Galaţi a ajuns în plan public la finele anului 2011, când Brigitta Pilat, Brânduşa Miron, Aneta Bârhală şi Mariana Stănilă au fost arestate preventiv sub acuzaţia de constituire de grup. Procurorii le-au reproşat că au vândut mai multe apartamente prin intermediul agenţiei imobiliare "Volaret". Preţul era avantajos, din cauză că locuinţele erau ale municipalităţii. Cei care înstrăinau erau datori la chirie sau utilităţi şi atunci alegeau această modalitate de a scăpa de debite.

Deocamdată, o primă instanţă i-a condamnat pe inculpaţi şi rămâne de văzut ce se va întâmpla la Curtea de Apel, unde următoarea întâlnire va fi pe 20 martie.

Citit 1844 ori Ultima modificare Vineri, 27 Februarie 2015 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.