Afaceristul denunţat de Boldea nu a primit încă o sentinţă definitivă, după trei ani de judecată

Afaceristul denunţat de Boldea nu a primit încă o sentinţă definitivă, după trei ani de judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesul afaceristului denunţat de Mihail Boldea s-a amânat din nou, pentru 6 aprilie. Omul de afaceri Marin Neculai a fost condamnat de Tribunalul Galaţi la opt luni cu suspendare, după ce, în 2012, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

El a fost denunţat de fostul parlamentar Mihail Boldea, aflat pe atunci în arest preventiv. Boldea a spus că pusese la bătaie 400.000 de lei pentru o intervenţie la anchetatorii DIICOT Galaţi, cu scopul ca aceştia să nu ceară prelungirea măsurii arestului. Afaceristul, dar şi un fost cadru militar, Daniel Troacă, pus în libertate după ce fusese cu el în aceeaşi celulă, i-ar fi promis că vor interveni pentru Boldea. În afacere au intervenit însă procurorii DNA, trimiţându-i pe cei doi în judecată.

Celălalt inculpat şi-a recunoscut faptele, a fost condamnat la închisoare, iar acum este deja liber. Marin Nicolae a ales însă calea unui proces obişnuit, cu martori şi dovezi, care nici astăzi, după aproape trei ani, nu s-a finalizat. Curtea de Apel este cea care va decide, în mod definitiv, dacă afaceristul va rămâne sau nu în cazier cu cele opt luni cu suspendare.

Acest proces are însă în spate o poveste extrem de interesantă. Denunţul făcut de Boldea, materializat în acest dosar, avea să fie aruncat în derizoriu de o anchetă a DIICOT. Ca urmare a acesteia, un procuror DNA a ajuns „eroul” unui dosar penal, care nu este încă finalizat. Ca urmare a existenţei dosarului, anchetatorul a ajuns în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fiind exclus din rândul procurorilor. DIICOT, prin vocea CSM, avea să facă publică o presupusă relaţie între omul legii şi Mihail Boldea. Anchetatorii au spus că denunţul fostului parlamentar ar fi fost făcut cu scopul de a trimite un dosar în instanţă pentru ca el să beneficieze de înjumătăţirea condamnărilor ulterioare. Rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor Curţii de Apel, precum şi rezultatul anchetei penale făcute în urma acestui dosar penal.


CITEŞTE ŞI: Dosarul MINERIADEI din iunie 1990, REDESCHIS

Citit 999 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.