UPDATE/ „Rasistul” de pe Viaduct, CRIMINAL cu acte în regulă. VICTIMA A MURIT la spital
Foto: În imagine, casa în care a fost atacată victima

UPDATE/ „Rasistul” de pe Viaduct, CRIMINAL cu acte în regulă. VICTIMA A MURIT la spital
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE: Marian Ivanov, gălăţeanul arestat joi, 25 februarie, după ce a măcelărit un bărbat la începutul acestei săptămâni, va fi acuzat de omor calificat, după ce victima a decedat în spital


La mai puţin de 24 de ore după ce magistraţii Tribunalului Galaţi au decis să îl trimită după gratii pentru 30 de zile pe Marian Ivanov (43 ani) sub acuzaţia de tentativă de omor, situaţia juridică a bărbatului, un ins foarte violent, s-a agravat. În noaptea de 25 spre 26 februarie, victima sa, Marian Onilă, un bărbat de etnie romă pe care l-a atacat în coliba în care acesta dormea, a murit pe patul de spital, ca urmare a leziunilor foarte grave căpătate. Era, de fapt, o chestiune de timp ca acest lucru să se întâmple, spun medicii, care au avut de luptat câteva zile bune ca să-l menţină pe rănit în viaţă.

„Acest pacient a fost adus pe 23 februarie de un echipaj SMURD cu o stare generală foarte gravă. Pacientul era în comă profundă, avea un traumatism cranio-cerebral sever, traumatism toracic şi abdominal cu numeroase plăgi şi fracturi ale oaselor feţei şi craniului. A prezentat numeroase stopuri cardio-respiratorii încă de la internare, astfel încât cu toate eforturile medicilor, a survenit decesul”, a precizat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

În aceste condiţii, Marian Ivanov are şanse maxime să fie judecat, nu pentru tentativă de omor, ci pentru omor calificat, procurorii urmând să schimbe încadrarea juridică într-o faptă pedepsită de lege cu până la 25 de ani de închisoare. "Întrucât în urma violenţelor exercitate de inculpatul Ivanov Marian asupra persoanei vătămate Onilă Marian a intervenit decesul acestuia din urmă, în cauză s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului victimei, pentru a se constata cu exactitate leziunile suferite ce au condus la deces. Urmează ca după întocmirea raportului de expertiză medico-legală de necropsie să se dispună schimbarea încadrării juridice a faptei din tentativă la omor calificat în infracţiunea de omor calificat cu reţinerea stării de recidivă post condamnatorie”, a precizat, vineri, Emanuel Rizea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Reamintim că Marian Ivanov fusese deja condamnat în 2014 pentru o altă tentativă de omor, comisă asupra cumnatului lui Marian Onilă, bărbatul pe care l-a ucis. El primise o pedeapsă de 3,6 ani închisoare cu suspendare, deşi este cunoscut ca foarte violent, iar fapta pentru care fusese lăsat practic în libertate o comisese, aşa cum singur afirmase nu o dată, din ură de rasă.

(Mariana Constandache)


Era condamnat pentru TENTATIVĂ DE OMOR, dar a fost LĂSAT ÎN LIBERTATE și a comis alta. Noua VICTIMĂ este în COMĂ

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, Marian Ivanov, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi sub acuzaţia de tentativă de omor calificat. Gălăţeanul se afla în perioada de încercare după ce, în 2014, a fost condamnat la trei ani şi şase luni închisoare cu suspendare tot pentru o tentativă de omor. Ivanov a primit condamnarea după ce a tăiat un bărbat sub pretextul că acesta este de etnie romă.

Acum, Ivanov a vrut să se răzbune pe aceeaşi familie şi a intrat în casa cumnatului primei sale victime. “Sub pretextul că partea vătămată şi cumnatul său erau băuţi şi făceau gălăgie, inculpatul a decis să se răzbune, a luat un cuţit şi a atacat-o pe partea vătămată în timp ce aceasta dormea. I-a aplicat mai multe lovituri pe suprafaţa corpului, dar şi în zona capului. Persoana vătămată este acum internată în spital”, ne-a explicat Emanoil Rizea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Bărbatul lovit a ajuns în stare gravă la spital, el fiind acum în comă. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale acestuia.

Marian Ivanov este cunoscut drept un om violent în zona în care locuieşte. “Ne terorizează pe toţi. Şi-a aruncat medicamentele pe geam. Şi pe mine m-a agresat, acum vreo trei ani, şi a primit o amendă. A vrut să arunce şi blocul în aer. De mult a promis că se răzbună”, ne-a spus o vecină.

Acelaşi lucru îl susţine şi cumnatul bărbatului care acum se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital. “M-a bătut o dată, iar la câteva zile m-a prins în zona General şi m-a atacat cu un cuţit. Am o grămadă de tăieturi. Mi-a spus că mă omoară, că nu suportă ţiganii. Acum l-a atacat pe cumnatul meu. Atunci când m-a tăiat pe mine a intervenit mama. A muşcat-o de deget pe mama, dar şi pe fiica mea de 11 ani. Şi pe mine m-a muşcat de ureche. Este un rasist şi justiţia i-a dat drumul după opt luni. Avea ură pe noi. Cumnatului meu nu i se dă nicio şansă să trăiască”, ne-a povestit Vasile Şerban, cumnatul bărbatului agresat în propria casă.

Marian Iavnov va fi prezentat, din nou, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor.

Acesta este al doilea caz în doar o săptămână în care o persoană violentă, lăsată în libertate de judecători, săvârşeşte o nouă faptă penală. Despre celălalt caz - ”Un infractor VIOLENT, lăsat LIBER de judecători, a UCIS CU SADISM un bărbat” - CITEȘTE AICI (CLICK PENTRU DETALII)

(Teodora Miron)

Citit 9981 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2016 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.