O comună din judeţul Galați este TERORIZATĂ de HOȚI (FOTO)
Foto: Foto-captură cameră de supraveghere

O comună din judeţul Galați este TERORIZATĂ de HOȚI (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Localnicii spun că, în ultimele săptămâni, s-ar fi dat peste 15 spargeri la magazinele şi farmaciile din Matca


Iureşul furturilor la primele ore ale dimineţii ar fi început, la Matca, în urmă cu circa două săptămâni. Păgubiţii şi anchetatorii, pe masa cărora au ajuns mai multe plângeri, nu pot confirma dacă este vorba despre o singură persoană sau de mai multe, pentru că pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere apare tot timpul un individ cu faţa acoperită şi cu mănuşi în mâini, dar nu exclud posibilitatea ca suspectul sau suspecţii să fie dintre zilierii veniţi din alte localităţi ca să muncească la Matca.

Atacuri în zorii zilei

Nopţi la rând, necazul s-a repetat, vizate fiind, pe rând, magazine alimentare, chioşcuri, baruri şi chiar farmacii, de unde dispăreau, după caz, bani sau produse alimentare. Una dintre metodele preferate de infractori este intratul pe geam, modalitate prin care au reuşit să pătrundă în mai multe societăţi, de unde au furat diverse valori.

"La noi au intrat pe un geam pe care l-au forţat şi la care au ajuns urcându-se pe nişte tomberoane. Au răscolit farmacia după bani şi medicamente cu regim special, psihotrope, dar nu au luat mai nimic. Probabil că a sunat alarma şi s-au speriat, n-au mai apucat să fure", a susţinut Alin Condrache, farmacist.

Vizat de atacuri a fost şi un supermarket din Matca, de unde a dispărut marfă în valoare de peste 10.000 de lei, dar şi o sală de jocuri. Aici, captura au constituit-o banii din aparate. "Au intrat printre gratii în local, le-au forţat cu o rangă. Au stricat aparatele şi au luat cam 2.000 de lei", ne-a spus un angajat al sălii de jocuri.

Nu departe, un bar a fost lăsat fără ţigări în valoare de 2.600 de lei şi circa 200 de lei, bani în numerar rămaşi din încasări la terminarea programului.

Numărul furturilor comise în acest mod la Matca, în ultimele săptămâni, s-ar ridica, potrivit localnicilor, la peste 15. Oficial, potrivit Poliţei Galaţi, la acest moment sunt înregistrate şase dosare penale pentru furt calificat, anchetele desfăşurându-se sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci.

Citit 11946 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 02:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.