PERVERSIUNI SEXUALE frecvente, condamnate de psihiatri

PERVERSIUNI SEXUALE frecvente, condamnate de psihiatri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Anumite fetişuri sexuale considerate anormale de psihiatri sunt destul de comune şi normale pentru o mare parte din oameni, s-a descoperit în urma unui studiu recent, în cadrul căruia s-au dezvăluit şi care sunt acestea. În cadrul celei de-a cincea ediţii a Manualului de Diagnostic şi Statistică a Tulburărilor Mentale, experţii au împărţit interesele sexuale în două categorii: normale şi anormale. Aproximativ 1.040 de persoane au fost interogate în legătură cu propriile comportamente sexuale, dar întrebate şi ce fetişuri li se par fireşti şi care nu.

Studiul, publicat în "Jurnalul de Cercetări Sexuale", a scos la iveală opt tipuri anormale de comportament, patru dintre acestea fiind catalogate drept rare sau neobişnuite, după analizarea răspunsurilor participanţilor. Pe de altă parte, celelalte patru nu sunt privite cu ochi răi de majoritatea oamenilor, fiind, de fapt, destul de comune. „Unele interese parafilice, care implică obiecte şi activităţi prin care se provoacă suferinţă şi umilire altuia sau propriei persoane, sunt mult mai des întâlnite decât ne-am aştepta. Şi nu numai la nivel de fantezie, ci şi în comportamente”, a declarat profesorul Christian Joyal, coautor al studiului.

Din participanţi, 35 la sută au declarat că sunt interesaţi de voaierism (n.r. obţinerea plăcerii din privirea nudurilor sau actelor sexuale ale altora), 26 la sută de fetişism, alţi 26 la sută de froteurism, care se traduce prin obţinerea plăcerii sexuale prin frecarea zonei pelviene de o altă persoană, fără voia acesteia, şi 19 la sută de masochism. O altă observaţie interesantă este faptul că între gradul de atracţie pentru fetişism şi masochism al femeilor şi bărbaţilor nu existe diferenţe semnificative. Mai mult, masochismul este asociat cu o mai mare satisfacţie sexuală. Surse online

Citit 5902 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2016 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.