ZI A STUDENȚILOR INEDITĂ | Brăţări handmade şi dezbateri pe problemele învăţământului

ZI A STUDENȚILOR INEDITĂ | Brăţări handmade şi dezbateri pe problemele învăţământului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ziua Internaţională a Studentului a fost sărbătorită în mod creativ la Galaţi. Tinerii au avut parte de mai multe evenimente organizate de Liga Studenţilor din Galaţi (LSG), care să le dezvolte cultura şi imaginaţia.

Începând cu ora 10,00, studenţii de la Universitatea "Dunărea de Jos" au putut participa la un atelier de handmade în corpul D al Facultăţii de Inginerie. Aceştia au confecţionat manual brăţări, talismane de vise, dar şi decoraţiuni. La eveniment au participat aproximativ 15-20 de persoane, printre care şi Cristina Marcela Bălin. Aceasta recunoaşte că a fost adusă la eveniment de colega ei, totuşi a fost plăcut impresionată. Cristina a ales să celebreze Ziua Studentului făcând lucruri interactive: a realizat un talisman, pe care îl va pune în maşină.  În schimb, Lucian Mihai Ilie a decis să înveţe să facă brăţări, pentru că este dator cu o brăţară unei fete, recunoaşte el. Elevul de la Liceul Tehnologic de Marină este voluntar al Ligii Studenţilor din Galaţi (LSG).

Un alt eveniment la care au putut participa studenţii este Cafeneaua Publică. Studenţii au  vorbit despre minusurile şi plusurile facultăţilor de la "Dunărea de Jos", despre cum poate fi eradicat plagiatul, despre cel mai bun sistem de evaluare şi notare a cunoştinţelor, dar şi despre relaţia student-profesor. Studenţii au venit cu unele soluţii. De exemplu, Elena Tolbariu, studentă la Facultatea de Litere, crede că relaţia student-profesor ar trebui să se bazeze pe prietenie şi profesionalism: "Îmi plac cursurile cu o atmosferă degajată, totuşi ar trebui să existe un echilibru între a te simţi liber şi a preda informaţia necesară". Andreea Iftimie, unul dintre coordonatorii evenimentului, a ţinut să şi noteze toate sugestiile venite din partea studenţilor. Propunerile vor fi evaluate de Georgiana Doraşcu, preşedintele LSG, care va încerca să propună şi nişte schimbări care să vină în întâmpinarea acestor nemulţumiri. "Cafeneaua publică a avut ca scop detectarea problemelor din sistemul educaţional românesc şi de a face o paralelă cu cel european, dar şi descoperirea şi remedierea pe cât posibil a problemelor cu care se confruntă studenţii noştri", a precizat Georgiana Doraşcu.

Studenţii prezenţi la ambele evenimente au susţinut că vor încheia ziua printr-o petrecere în cămin.

Citit 1596 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.