MAGAZIN - Viaţa Liberă Galaţi

A fost desemnat orașul care va găzdui cel mai mare EVENIMENT CULINAR din lume în 2017

Scris de Duminică, 06 Noiembrie 2016
Unul dintre cele mai aşteptate evenimente gastronomice la nivel mondial, ceremonia "World's 50 Best Restaurant" din 2017, va fi găzduit de Melbourne, Australia, în superba clădire Royal Exhibition. Competiţia "Cele mai bune 50 de restaurante din lume" se va desfăşura pe parcursul unei săptămâni, între 1 şi 7 aprilie 2017,…

Vulcan | Faimoasa planetă care nu a existat niciodată

Scris de Duminică, 06 Noiembrie 2016
Oricine ştie, acum, că planeta cea mai apropiată faţă de Soare este Mercur, însă în secolul al XIX-lea se credea că planeta care avea această poziţionare era Vulcan. Această ipoteză a creat probleme până în anul 1915, când teoria relativităţii a lui Einstein a spulberat mitul. În anul 1859, cercetătorul…

Masacrul de la Odessa | Pata ruşinoasă a istoriei Armatei Române

Scris de Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
S-au împlinit 75 de ani de la Masacrul de la Odessa, care a fost declanşat, în seara zilei de 22 octombrie 1941, la ordinul lui Ion Antonescu, în urma aruncării în aer a Comandamentului militar român din Odessa de căre partizani sau militari sovietici din armata regulată. În urma exploziei…

La Belle Epoque | Cel mai luxos bordel din Paris

Scris de Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
În perioada 1880-1914, Parisul era renumit ca fiind capitala plăcerii. În acea perioadă, în Paris existau nu mai puţin de 224 de bordeluri, majoritatea funcţionând până în 1946, când au fost interzise. În comparaţie cu alte capitale europene, unde de asemenea prostituţia era tolerată, în Paris totul era ca la…

PROPUNERILE RAMONEI | Choux a la creme sau eclere cu cremă de vanilie

Scris de Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Choux a la creme sau eclerele cu cremă de vanilie sunt prăjituri de casă cu care nu prea dai greş atunci când ai musafiri. Poate că sunt şi persoane cărora nu le plac, dar eu încă nu le-am întâlnit. Crema fină şi uşoară cu mascarpone, nu foarte dulce, gogoşelele de…

MENIU DIFERIT | Prima cină cu ingrediente de pe Marte

Scris de Vineri, 04 Noiembrie 2016
NASA a creat un meniu în care a folosit legume crescute în soluri de pe Marte, iar preparatele au fost servite în timpul unei cine festive. Meniul a fost conceput mai exact din plantele crescute în simulatoarele solurilor de pe Marte. Pentru a celebra reuşita, NASA a organizat o cină…

PREMII MARI la Crissmusic Festival | 12 copii de la CCDJ - laureaţi!

Scris de Vineri, 04 Noiembrie 2016
Profesoara de canto şi interpreta Emilia Savu este din nou mândră să anunţe că «puişorii» pe care îi creşte întru muzică la clasa sa, în Şcoala de Artă a Centrului Cultural «Dunărea de Jos», iar s-au umplut de premii mari ! De data aceasta, la ediţia a IV-a a Festivalului…

O gălăţeancă, sosia lui Amy Winehouse la NEXT STAR (Video)

Scris de Luni, 31 Octombrie 2016
Gălăţeanca Alexandra Căpitănescu, pe numele de scenă Alle, în vârstă de doar 13 ani, a reuşit să surprindă juriul şi cu pasiunea ei pentru pescuit, şi cu piesa dificilă pe care a ales-o - „Back to Black”, a artistei Amy Winehouse. „Îmi place să pescuiesc! M-am învăţat să pun râme…

Ciocolată caldă ”curioasă” sau punch însângerat, printre băuturile de HALLOWEEN

Scris de Duminică, 30 Octombrie 2016
Ciocolată caldă ”curioasă” Ingrediente: 200 ml lapte, 1 linguriţă pudră de cacao, 1 linguriţă miere, 2 bezele gumate, 2 bomboane mici de ciocolatăMod de preparare: fierbe laptele cu pudra de cacao. Lasă apoi băutura să se răcească puţin şi toarnă mierea. Amestecă bine. Lipeşte bomboanele de ciocolată pe bezele, astfel…

Ain Ghazal | Cum au influenţat primii fermieri evoluţia omului şi a societăţii

Scris de Duminică, 30 Octombrie 2016
În interiorul unei pante stâncoase din centrul Iordanului au fost descoperite rămăşiţele unui vechi sat de acum 10.000 de ani, numit Ain Ghazal. Sute de locuitori din zonă se rugau la altare circulare şi realizau sculpturi cu ochi foarte mari, înalte de aproape un metru. Aceştia îşi îngropau decedaţii sub…

Andreea Marin îşi ţine fiica departe de ispite dăunătoare

Scris de Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Andreea Marin îi oferă fiicei sale o educaţie aleasă, atât la şcoala internaţională pe care aceasta o urmează, cât şi acasă. Vedeta este conştientă că cei mici pot cădea uşor victime informaţiilor negative şi deloc folositoare pe care televiziunile din România le transmit. În plus, şi de pe internet cei…

Cele mai ciudate lucruri aflate la bordul Titanicului

Scris de Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Tragedia de peste 100 de ani a scufundării Titanicului a făcut subiectul multor cărţi, documentare sau filme. Peste 1.500 de oameni şi-au pierdut viaţa pe 15 aprilie 1912, dar puţină lume ştie ce lucruri bizare duceau cu ei călătorii de pe faimosul vas de croazieră. La începutul secolului al XX-lea,…

Idei pentru un meniu de HALLOWEEN

Scris de Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Sărbătoare împrumutată de la americani, Halloween-ul în România este un bun prilej de petrecere. Mergem în locuri unde se organizează petreceri sau invităm prieteni acasă. Această sărbătoare are loc în seara de 31 octombrie. Dacă vrei să faci o mică petrecere acasă cu prietenii, iată câteva idei pentru un meniu…

Zâmbete de weekend | Povestea din spatele scenei: cum am scăpat de Pâslaru

Scris de Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Rubrica Pamflet vă prezintă astăzi, în exclusivitate, dedesubturile mutării anului în politica gălăţeană: trecerea pe linie locală a maestrului Pintea, haiducul lui şapte parai Florin Pâslaru, eliminat de pe liste ca la şah / Dan Nica: „Asta e, sacrificăm nebunul” Strategii PSD Galaţi, Dan Nica şi Viorel Ştefan, sunt atât…

Încă o gălăţeancă la NEXT STAR

Scris de Miercuri, 26 Octombrie 2016
Galaţiul revine pe scena talentelor de la Next Star, acolo unde s-a consacrat deja prin copiii săi de excepţie. Mâine, 27 octombrie, de la ora 20,30, aveţi toate motivele să daţi televizoarele pe Antena 1, pentru a o vedea pe ALLE - Alexandra Căpitănescu (13 ani). Instructoarea ei, Andreea Ignat,…

ÎN ATENȚIA TINERILOR! Curs gratuit de animator de vacanţe | CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

Scris de Miercuri, 26 Octombrie 2016
Ministerul Tineretului şi Sportului le oferă tinerilor oportunitatea să participe la un curs de animatori de vacanţă şi să descopere cum pot organiza activităţi extraşcolare în timpul vacanţelor. Criteriile de selecţie sunt motivaţia personală şi profesională de a participa, experienţă în domeniul tineretului sau animaţiei socio-educative, dar şi modul în…

Macaron, fursecul care a colorat lumea

Scris de Duminică, 23 Octombrie 2016
Macarons au o istorie lungă în spate - însă una fără arome şi fără culori. Fursecurile pe bază de făină de migdale, ingredientul-cheie, au apărut în Europa în urmă cu multe veacuri - poate chiar încă din secolul al VIII-lea, când arabii au adus pe continent migdalele. Strămoşul lor ar…

INNA și-a donat ziua de naştere

Scris de Duminică, 23 Octombrie 2016
Inna a împlinit 30 de ani. Artista a marcat aniversarea în România sărbătorind în timpul unui concert desfăşurat la Iaşi. Cu ocazia zilei sale de naştere, ce a avut loc duminică, Inna a lansat, cadou pentru fani, o nouă piesă în limba română şi un nou videoclip de tip live…

RESTAURANTUL care angajează bunici în loc de chefi

Scris de Duminică, 23 Octombrie 2016
Un restaurant din New York testează de ani de zile o reţetă de business inedită. Angajează bunici în loc de chefi. Pentru că, nu-i aşa, nimic nu se compară cu delicioasa mâncarea gătită de bunica acasă. Jody Scaravella, proprietarul Enoteca Maria din Staten Island, te poartă prin mai toate bucătăriile…

Baiazid Fulgerul | Cum a părăsit un mare sultan scena istoriei

Scris de Duminică, 23 Octombrie 2016
Când, în primăvara anului 1402, armatele hanului turcoman Timur Lenk (cel Şchiop) şi-au făcut apariţia în Asia Mică, nimeni din Imperiul otoman, din Bizanţ sau din Europa nu bănuia că lui Baiazid, aflat în culmea puterii, i se pregătea lovitura de graţie. În acel moment, sultanul otoman asedia, pentru a…

CARTE DE BUCATE înaltă de trei metri, lansată în România

Scris de Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
O carte de bucate de trei metri înălţime şi patru metri lăţime, care conţine reţete inedite precum "trandafiri muraţi" şi "ciorbă de burtă sub formă de piramidă", a fost lansată de chef Cosmin Toma, duminica trecută, la Alba Iulia. Potrivit gustarte.ro, cartea, despre care Toma spune că este cea mai…

O nouă proiecţie de FILM. Intrare GRATUITĂ

Scris de Joi, 20 Octombrie 2016
Astăzi, 20 octombrie, începând cu ora 18,00, puteţi viziona la Muzeul de Artă Vizuală filmul „Bear Island”. Este un film despre curajul de a-ţi urma visul şi de a-ţi depăşi limitele. Ca de obicei, după documentar vor fi discuţii între spectatori şi invitaţii speciali care vor împărtăşi modul în care…

O nouă carte de poveşti şi film 3D, la Sindicate

Scris de Miercuri, 19 Octombrie 2016
Mâine, 20 octombrie, o carte de poveşti se va întâlni cu cititorii săi la lansarea pregătită, de la 10,00, la filiala pentru copii din Tiglina a Bibliotecii ”V. A. Urechia”. Începând cu ora 12,30, poeta Irene Postolache confirmă talentul de prozator dedicat micilor sufleţele cu încă o carte de poveşti:…

SMILEY și-a deschis o nouă afacere

Scris de Duminică, 16 Octombrie 2016
Smiley mărturiseşte că sunt luni ale anului când nu câştigă foarte bine şi este îngrijorat că nu are cu ce să plătească chiriile, întreţinerea şi salariile. Din fericire, situaţia se compensează având perioade în care încasează suficient de mult. Mai mult, Smiley a lansat o nouă afacere. În clădirea unde…
Pagina 118 din 234