România lui alde zero la sută

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Candidaţii de nivelul zero la sută - sunt destui, Doamne, iartă-mă! - mă scot din sărite cu rolul lor decorativ din actuala campanie prezidenţială. Dacă şi în 2014 vii nepregătit, vorbeşti pe la televizor despre cum vrei să creezi locuri de muncă şi bebeluşi bogaţi înainte de botez, înseamnă că am pierdut ca proştii cei 25 de ani consumaţi de la Revoluţie încoace. Angajează-ţi, nene, măcar un consilier cu toate ţiglele pe casă, dacă tot vrei să fii preşedintele României... Unul care să-ţi dea peste mână atunci când te pregăteşti să spui (şi cu cea mai odioasă limbă de lemn) bazaconii mult mai mari decât scorul tău din sondaje.

* Ca să nu se răcească prea mult inepţia Gabrielei Vrânceanu-Firea-Pandele, aş întreba-o pe purtătoarea de invective a lui Ponta dacă distinsa Capră cu trei iezi are voie să spere la fotoliul de la Cotroceni. Păi, e şi împlinită, e şi familistă, e exact cum vrea fosta cititoare de prompter.

* Apropo de politică, de marele licurici şi aşa mai departe. Un cimpanzeu are mari şanse de a obţine statut legal de persoană în Statele Unite ale Americii. Oamenii de pe meleagurile noastre au nevoie de noroc cu sacul la Loteria Vizelor, dar nu-i bai, rămânem partenerii lui Barack.

* Ebola a ajuns până în Macedonia, adică la o aruncătură de băţ de Giurgiu şi Vama Veche. Am curajul de a paria că până la primul tur de scrutin o să ne trezim cu ea pe cap. La o adică, Doamne, fereşte, ar putea face rost şi de nişte votanţi pe la Teleorman.

* Mircea Cărtărescu n-a pus mâna pe marele premiu, n-a luat Nobelul pentru literatură, mâhnindu-l probabil pe premierul Victor Ponta, cel care, pentru a mai împuşca nişte procente printre guţani, i-a urat pe Facebook să fie cel mai bun. Iată un motiv pentru care mă bucur că marele scriitor român (n-am zis scriitorul nostru, n-am niciun merit de la ameobă până la stră-străbunicul încoace) a rămas mai puţin celebru, mai puţin premiat.

* Abia mi-am adus aminte că diseară vom avea meci cu Ungaria, meci de fotbal. Îmi doresc un scor bilingv.

CITEŞTE ŞI: Albinuţa. Şi rima

Citit 1011 ori Ultima modificare Vineri, 10 Octombrie 2014 16:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.