Albinuţa. Şi rima

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proştii sunt de cele mai multe ori agresivi. Ei poate nu-şi dau seama, iar cei de pe margine au prea mult bun-simţ pentru a le bate obrazul. Cazul Albinuţei lui Pandele de la Voluntari întrece orice măsură: purtătoarea de vorbe de campanie a lui Victoraş l-a atacat în cel mai mizerabil mod pe principalul contracandidat, l-a lovit fix în patul matrimonial. Gabriela Firea a scos pe guşă următorul panseu: „În toate statele civilizate, cei care doresc să ajungă preşedinţi provin din familii complete, sunt căsătoriţi, au copii, au nepoţi, au trecut prin toate etapele vieţii.” M-am enervat şi-i promit Albinuţei că-i dau răspunsuri mai acide decât biroul de presă al PNL. Sau al ACL, chiar nu mai ştiu cine a contrat-o prin semnătura lui Gigel Ştirbu, altă făptură de ispravă din politica dâmboviţeană:

1. Fireo, bine c-a avut Nea Nelu copii. Şi nepoţi, adică a trecut prin toate etapele vieţii. Dacă nu mă înşeală memoria, şi-mi doresc să nu rişte în asemenea hal, Bunicuţa, cu toate hibele expuse de matale, a prins câteva mandate bune. Nebune, de fapt. Toxice pentru România.

2. Victoraş al tău, dacă tot intrăm cu bocancii în sufletul unui duşman politic, în care căsnicie s-a simţit împlinit, „complet”, la braţul fostei neveste sau la umbra lui Ilie Sârbu?

3. Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, e căsătorit, are patru copii, dar trăieşte separat de familie. Şi-a tras concubină, o ziaristă cam de vârsta dumitale, dar mai serioasă. Nici ăsta nu merită să fie şef de stat sau nu contează pentru că e mai importantă Angela Merkel, cancelarul? Habar n-ai să răspunzi, va trebui să intri pe Wikipedia sau să întrebi un coleg ceva mai priceput din partid.

4. Nu contează cât de iepuroaică este nevasta unui om politic şi nici cât de departe e farmacia de unde s-ar putea alimenta cu prezervative, Găbiţo! Insolenţa ta poate fi liniştită printr-o demisie. Doar n-o să-mi spui că badea Ion din judeţul Vaslui, care are doisprezece plozi şi treizeci şi patru de nepoţi, este mai îndreptăţit să viseze la fotoliul de la Cotroceni, doar pentru că şi-a făcut abonament la maternitate. Filosoafo!

CITEŞTE ŞI: Ebolo, nu poţi să ne eviţi?

Citit 1045 ori Ultima modificare Joi, 09 Octombrie 2014 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.