Dar avem deja sirienii noştri

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Cum vom primi refugiaţii, dereticăm şi noi prin faţa blocului, dăm copacii cu var ca-n ajun de 1 martie? Văd că se asfaltează prin tot oraşul, deci este limpede că-i aşteptăm cu lipie şi sare de mare pe fraţii noştri sirieni.

* Chiar nu-mi fac griji, deşi este posibil ca printre amărâţii plecaţi cu forţa din Orientul Mijlociu să respire şi nişte gagii-kamikaze... Consider că Galaţiul încă stă excelent la capitolul derbedei în faţa cărora nu scoţi nici măcar o consoană, aşadar îi invit pe viitorii noştri vecini de cartier cu potenţial infracţional (deşi nu cred să existe aşa ceva, ptiu, ptiu!) să-i calce pe bătături pe cetăţenii de noapte ai urbei. Spărgătorii de seminţe, alţi cocalari, peştii, şoferii-liniuţă, etno-botaniştii, toţi sunt pregătiţi pentru coabitarea cu reprezentanţii altor culturi de pe Terra. Am mare încredere în golanii noştri!

* Madam Alina Mungiu Pippidi ne juleşte puţin obrazul într-un editorial lacrimogen – îşi expune amintirile din copilărie, traiectoria neamului său şi se dă refugiată, jurnalista fiind basarabeancă. Ar trebui să ne fie ruşine, opinează sora regizorului cu acelaşi nume, cu toate că a sări Prutul nu-i totuna cu a pribegi peste 2.000 de kilometri. A pleca peste graniţă cu două paporniţe de textile nu rimează cu bejania susţinută cu mii de dolari (spre zeci). Un sirian mutat în Turcia s-ar afla fix în situaţia vorbitorului de limbă română de la Chişinău care ajunge în Ardeal, or irakianul adus de val (şi de tendinţe) la umbra turnului de televiziune din Micro 21, căci aici înţeleg că dispunem de un centru destinat străinilor, nu pare chiar din peisaj. Aşadar, sunt de acord să-i integrăm pe veneticii de peste mări şi zări (şi mai uşor cu lecţiile de politică europeană, doamna Mungiu!), însă nu înţeleg de ce-i evităm pe cărăuşii de pet-uri care blochează intersecţiile cu droaga trasă de măgari. Simandicoşilor, lăsaţi ipocrizia, căci sirienii noştri de la Fileşti şi Barboşi (am dat un exemplu, ei pot locui în aceleaşi condiţii în Micro 40, Vadul Ungurului, cartierul Dunărea sau în Bădălan) sunt blindaţi cu mai mulţi păduchi decât au valută izgoniţii din zonele ocupate de ISIS!        

Citit 1086 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.