Ţara nu ne mai vrea proşti

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Gogomănia cu minutul de ştiinţă e cea mai bună probă de umor a Parlamentului. Dacă nu aţi parcurs încă revista presei, vă aduc la cunoştinţă faptul că nişte creiere odihnite din Casa Poporului inventează o nouă lege: posturile de radio şi televiziune care transmit jurnale de ştiri vor fi obligate să introducă şi o rubrică sub forma unui minut de informaţii cu caracter ştiinţific pentru ca nivelul de cultură al electoratului să simtă niscaiva furnicături. Parlamentarii se folosesc de argumentul conform căruia România s-ar afla pe primele trei locuri de pe bătrânul continent la capitolul analfabetism ştiinţific. Peste 40 la sută dintre compatrioţi consideră că Soarele se învârte în jurul Terrei, susţin cei 75 de senatori şi deputaţi pe care i-a apucat brusc grija de proştii patriei. Băi, atenţie, am impresia că vă tăiaţi singuri craca (nu întâmplător văd că pe lista iniţiatorilor proiectului s-ar afla şi nişte UDMR-işti)! Dacă românii se vor hrăni cu acel minut de sevă culturală, există riscul să li se ridice prelata de pe ochi şi, pe lângă banalitatea conform căreia planeta noastră face striptis la rădăcina Bălanului, vor afla că:

1. Găleţile inscripţionate cu diverse sigle, pline cu momeli de doi lei, făină, ulei, zahăr, constituie mită electorală şi vă vor umezi între ochi. Apoi vor sesiza Poliţia ca să ia măsurile care se impun. Tot de minutul de ştiinţă depinde, e vorba de un mecanism care trebuie explicat pe îndelete amărâtului care abia socoteşte şi semnează cu degetul arătător.

2. Abureala pe care ne-o serviţi în fiecare campanie electorală (inclusiv în perioada neoficială de precampanie) nu va mai avea aceeaşi trecere la norod. Veţi fi sancţionaţi şi pe stradă, nu numai în secţia de votare. Chiar vă doriţi asta, dragi parlamentari, sau nici măcar consilierii voştri nu şi-au dat seama de gafa pe care sunteţi pe cale s-o comiteţi? Parcă ţara ne voia fraieri, nu-i aşa?

3. Mişcarea de revoluţie a Pământului - iată un subiect pentru acel minut de ştiinţă! - este un concept care, până la (re)deşteptarea deplină a poporului mioritic, ar putea juca rolul cojii de banană. Eroare, bă!

Citit 595 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2015 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.