Senatorul Necula dă adunarea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Parlamentarul solicită planuri locale pentru forţa de muncă

Senatorul Marius Necula a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că va înainta, două „adrese” către Primăria Galaţi şi Consiliul  Judeţului, prin care solicită „…întocmirea de urgenţă a unui plan de măsuri pe termen scurt pentru crearea de noi locuri de muncă şi pentru menţinerea locurilor de muncă existente la nivelul municipiului şi judeţului Galaţi”.

Senatorul, care doreşte să facă o legătură între administraţia locală şi puterea de la Bucureşti, trage un semnal de alarmă: Galaţiul are o rată a şomajului de 11 la sută, faţă de 6,6 – 7 la sută, la nivel naţional. Senatorul PD-L spune că nu sunt suficiente măsurile anticriză ale Guvernului, ci e nevoie şi de strategii locale.

„Am şi câteva sugestii pentru acest plan de măsuri, o parte le-am şi pus în practică”, spune parlamentarul, care vrea ca, alături de Primărie şi CJ, să se strângă toţi factorii politici, „…pentru că acest Galaţi nu este nici PSD, nici  PD-L, nici PNL ci, cu siguranţă, este o sumă”.

Senatorul democrat-liberal a dat exemplu de bune rezultate acolo unde a existat consens politic: Arcelor Mittal a avut acces pe piaţa liberă de energie şi  a încheiat un contract „extraordinar de avantajos” pentru hidroenergie, păstrându-se astfel şi  locurile de muncă pe platforma siderurgică.

Necula a mai spus că a contat şi faptul că a purtat o discuţie cu premierul Emil Boc, la grupul senatorilor PD-L, şi a făcut o declaraţie politică la Senat:  Guvernul a aprobat ca de la 1 februarie 2010 să se aplice şomajul tehnic nu numai la societăţile care îşi întrerup total activitatea cât şi, ca la Arcelor Mittal, la întreruperea unor fluxuri.

Citit 574 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.