„Este lipsă de respect faţă de cetăţeni”

„Este lipsă de respect faţă de cetăţeni”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Întârzierea lucrărilor desfăşurate de firma turcească ar putea conduce la blocarea programului ISPA *

Total nemulţumit de ritmul în care firma turcească Yapi înţelege să îşi îndeplinească contractul semnat cu primăria, în vederea lucrărilor finanţate prin programul ISPA, primarul Dumitru Nicolae a declarat că zilnic merge în anumite puncte din oraş, pentru a vedea cum merge treaba.

„Nemulţumirea mea nu este că lucrările durează, însă a nu lucra sâmbăta sau duminica şi a nu lucra în două schimburi, asta este dovada unei lipse de respect faţă de cetăţeni”, a declarat, ieri, primarul Dumitru Nicolae, referindu-se la lucrarea care a condus la închiderea uneia din cele mai importante rute din oraş, cea care leagă Ţiglina I de cartierul Dunărea, pe lângă cele două uzine de apă.

„Acolo lucrează tot firma turcească Yapi, care a subînchiriat lucrarea unei forme locale, A+K”, a declarat primarul. Acesta a dat de înţeles că lucrarea de acolo nu se va termina la timp.  

Conform datelor oficiale, postate pe site-ul societăţii Apă Canal, astăzi, 31 martie, fix la ora 19.00, ar trebui să se finalizeze lucrările care blochează şi drumul către Turnul TV, dinspre Faleză, dar şi strada Stadionului.

Anunţurile de închidere a circulaţiei, în vederea montării conductei de apă potabilă sună aşa:

·    „Str. Cloşca (Drum Uzina de apă) pe tronsonul cuprins de la intersecţia străzii Stadionului cu strada Vâlcovici (intersecţia de la intrarea superioară la Plaja Dunărea) până la sensul giratoriu de la intersecţia străzii Bulevardul Falezei cu strada Saturn în perioada 14.02.2010, ora 19.00 – 31.03.2010 ora 19.00”;

·    „Str. Stadionului pe tronsonul cuprins de la intersectia cu strada Oţelarilor până la Uzina de apă nr. 2 (intersecţia de la intrarea inferioară la Plaja Dunărea) în perioada 17.02.2010 ora 12.00 – 31.03.2010 ora 19.00”.

Pe de altă parte, Dumitru Nicolae a admis faptul că firma Yapi are probleme financiare în toată ţara („s-a angrenat în mai multe lucrări şi nu mai are bani”) şi a reamintit că, invocând situaţia gravă, financiară prin care trece firma turcească, administraţia locală gălăţeană a cerut Guvernului să convingă Comisia Europeană să prelungească, cu un an, termenul de finalizare a programului ISPA la Galaţi.

După cum se ştie, lucrările de apă şi canalizare pe programul ISPA trebuie terminate până la finele acestui an, în caz contrar, finanţarea europeană fiind sistată, iar banii consumaţi în avans, returnaţi.

Yapi are întârzieri mari mai ales în privinţa construcţiei staţiei de epurare a apelor uzate, dar şi la realizarea de modernizări a două staţii de pompare de apă.

În plus, tot firma Yapi ar fi trebuit să realizeze până acum forarea subterană de la P-urile de pe faleză, lucrare deschisă vara trecută.

Nici în acest moment această lucrare de forare nu a început, iar apariţia avariei canalului colector, la jumătatea lui februarie, este singurul motiv palpabil al întârzierii lucrărilor.

Citit 1334 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.