Consiliul Judeţului şi-a serbat majoratul fără tam-tam

Consiliul Judeţului şi-a serbat majoratul fără tam-tam
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Elevii la Administraţie publică s-au întâlnit cu preşedintele CJ

Pe 8 aprilie 1992 se desfăşura prima şedinţă, de constituire, a Consiliului Judeţului Galaţi - primul legislativ democratic gălăţean de după Revoluţie.

Au trecut 18 ani, putem spune deci că „parlamentul” nostru judeţean este major de la începutul acestei luni! În ultima şedinţă a CJ, cea din 31 martie, a fost poate prea devreme pentru a se marca evenimentul cu o cupă de şampanie.

Iată însă că, la vreme de criză, s-a făcut economie de… sărbătoare şi nici după împlinirea „vârstei” nu au ars artificii.

Cu toate că Galaţiul, recte preşedintele CJ Eugen Chebac, conduce în prezent şi Euroregiunea „Dunărea de Jos”, „majoratul” CJ trece aproape neobservat, iar consilierii judeţeni nu sunt implicaţi nici de această dată.

Chiar şi marcarea discretă a evenimentului, printre câţiva elevi invitaţi la sediu, a fost anunţată presei abia după consumare în dimineaţa de 8 aprilie…

Astfel, aflăm că sărbătoarea s-a consumat în felul următor:  preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, s-a întâlnit cu elevii din clasele de  administraţia publică, de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Galaţi şi atât.

Gestul rămâne însă simbolic, gândindu-ne că o parte dintre aceşti elevi ar putea ajunge într-o bună zi funcţionari publici în această instituţie!

Şi apropo de angajaţii instituţiei, după întâlnirea cu elevii, preşedintele CJ urma să se întâlnească şi cu angajaţii Consiliului care lucrează aici de la înfiinţare.

Desigur, prilej de emoţie, rămasă însă… în familie. Fiecare îşi serbează ziua aşa cum simte, aşa că nu comentăm, dar funcţionarii care au rezistat atâtor crize, rectificări şi proiecte câştigate, meritau măcar o poză publică.

Nu putem decât să urăm Consiliului Judeţului Galaţi să-şi păstreze calibrul care l-a făcut, din ‘92 încoace, un guvernator eficient şi un administrator de fonduri cumpătat de cele mai multe ori!

P.S.: Deşi politicienii noştri locali, fie ei de stânga sau de dreapta, spun întotdeauna, cu nepăsare, „Consiliul Judeţean Galaţi”, din câte ştim, la iniţiativa regretatului Răsvan Angheluţă, primul preşedinte al CJ, am ajuns singurul legislativ local din ţară care se numeşte „Consiliul Judeţului”!

Asta ca să nu mai semene cu predecesorul Comitet Judeţean de Partid, ci cu forurile judeţene de dinainte de război…

Citit 530 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.