Spionajul arde… gazele

Spionajul arde… gazele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ar putea fi o capcană rusească, crede deputatul Florin Pâslaru, care este membrul Comisiei de Apărare a Camerei *

Deputaul PSD Florin Pâslaru (FOTO) apreciază drept corectă reacţia Ministerului român de Externe la  expulzarea  diplomatului român. Ministerul a punctat public încălcarea, de către Moscova, a Convenţiei de la Viena din 1961 care stabileşte modalităţile de închidere a unor astfel de conflicte diplomatice.

În calitatea sa de membru al Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Florin Pâslaru a comentat ieri cazul expulzării diplomatului român Gabriel Grecu şi situaţia relaţiilor diplomatice între Federaţia Rusă şi România.  Personal, el crede că nu a fost vorba de spionaj, ci că a fost o înscenare:

„Nu cred că acel flagrant a fost într-adevăr un flagrant. Serviciile de informaţii din fiecare stat au un protocol între ele, un «gentleman’s agreemen»t, prin care, în momentul în care se întâmplă ceva de genul celor arătate de televiziunea rusă, întâi se rezolvă problema pe cale diplomatică, după aceea se pleacă la presă”. 

Deputatul crede că este vorba despre „un semnal foarte clar al relaţiilor diplomatice care se strică din ce în ce mai mult între România şi Rusia, este un semnal pe care partea rusă îl dă părţii române - dacă vreţi, i-l dă lui Trăian Băsescu – legat de ultimele întrevederi, ultimele neînţelegeri şi ultimele eforturi pe care le face Traian Băsescu de a se întâlni cu preşedintele rus, care se lovesc de un refuz al acestuia”.

Şi o urmare plauzibilă: „Stau şi mă gândesc cât ne vor costa gazele la iarnă”, după ce avem deja preţul cel mai mare din Europa la gazele cumpărate din Rusia! 

Pâslaru spune că nu sunt elemente care să dovedească vinovăţia diplomatului român. Personal, crede că „este posibil ca România să fi căzut într-o plasă întinsă de Ministerul de Externe şi de serviciile de informaţii ruseşti”. În astfel de cazuri, mediază un al treilea serviciu de informaţii, a mai precizat deputatul.

Declaraţiile repetate ale preşedintelui României au răcit relaţiile bilaterale, iar „societăţi-căpuşă” negociază pentru gazul rusesc importat de România, în loc ca ţara noastră să negocieze direct, s-a mai plâns social-democratul.

Citit 617 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.