Municipalitatea răspunde acuzațiilor

Municipalitatea răspunde acuzațiilor
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Ca urmare a articolului apărut marți, 27 februarie 2024, în "Viața liberă", intitulat "Primăria Galați cere impozit pentru un teren care-i aparţine", în care se prezenta situația hilară a unei gălățence, care, după mai bine de cinci ani de când a demolat un chioșc, sub ochii reprezentanților Primăriei Galați, eliberând astfel terenul, se luptă să ajungă la zi cu taxele și impozitele aferente terenului, Biroul de presă al Primăriei Galați a venit cu o serie de precizări.

Redăm în continuare punctul de vedere al instituției, așa cum ne-a fost remis pe adresa redacţiei:

"În cazul desființării unei clădiri, proprietarul are obligația să depună o nouă declarație de impunere la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data demolării sau distrugerii, și încetează să datoreze impozitul începând cu data de 1 ianuarie a anului următor, inclusiv în cazul clădirilor pentru care nu s-a eliberat autorizație de desființare.

La această dată, doamna înregistrează datorii către bugetul local reprezentând impozite și taxe calculate anterior demolării, amenzi neachitate, precum și despăgubiri stabilite de către instanțele de judecată prin hotărâri judecătorești. Formalitățile de executare silită au în vedere datoriile neachitate la scadență de către contribuabil.

Având în vedere prevederile legale în vigoare, cheltuielile de judecată nu au putut fi compensate cu datoriile reprezentând impozite și taxe neachitate, întrucât, potrivit Ordinului nr. 1917/2005 și în aplicarea principiului necompensării, orice compensare între elemente de activ și de datorii sau între elementele de venituri și cheltuieli este interzisă".

Citit 6279 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 19:41

3 comentarii

  • postat de George
    Sâmbătă, 02 Martie 2024 22:20
    89.136.71.***
    Bai Burciu tu sigur nu locuiesti in zona asa ca taci. Dacaai fi locuit in zona nu te-ar mai fi deranjat ca nu ai mai avea de unde sa iti iei tigarile si bautura in miez de noapte. tU SIGUR ESTI UN ANGAJAT AL PROFI din zona care iti e ciuda ca chioscu ala iti mananca din vanzari
    6
    0
  • postat de Pavel Alexandru
    Joi, 29 Februarie 2024 13:09
    86.124.201.***
    Sunt persoana cu dizabilități. Fiindcă am o mobilitate mai redusa,ma deplasez mai greu. V-as ruga sa faceti un articol privind locurile de parcare la Spit. Militar cam 10 locuri din care 5 ptr taxi. La Spit. T. B. C. nici un loc,la spit. Județean nici un loc,la Spi. C. F . R nici un loc.
    0
    8
  • postat de Burciu
    Miercuri, 28 Februarie 2024 20:18
    5.13.195.***
    Apropo d na Ichim,,vizavi de subiectul cu chioșcul acelei d ne,,, aveți la cunoștință de un chioșc alimentar care este plasat pe spațiul liber de la parter aferent tuturor locatarilor,și nimeni din primărie nu sesizează sa l propună pentru demolare????De ce nu este demolat?
    7
    24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.