Vezi ce pregătire au oamenii care conduc oraşul!
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Vezi ce pregătire au oamenii care conduc oraşul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inginerii şi medicii conduc în clasamentul profesiilor din Consiliul Local * Vin din urmă, la concurenţă, economiştii şi juriştii * La capitolul funcţii, majoritatea sunt de conducere * Policalificare: un consilier absolvent a trei facultăţi – Nave, Comunicare şi Drept * 

Galaţiul este condus de un inginer metalurg, primarul Marius Stan, secondat de doi economişti, viceprimarii Florin Popa şi Radu Cosca, şi de un jurist, city-managerul Aurel Vlaicu. Cu cinci doctori în Consiliul Local, un ortoped, un cardiolog, un rezident la chirurgie, un internist (medicină nucleară) şi un medic în medicină sportivă ar trebui să fim un oraş puţin mai sănătos. Şase ingineri, patru economişti şi tot atâţia jurişti, doi administratori de societăţi comerciale, un fost arbitru internaţional, un consilier la Finanţe, un ofiţer în rezervă, un pensionar, un profesor şi un consultat în comunicare şi management întregesc legislativul local. În ceea ce priveşte funcţiile de răspundere, avem nu mai puţin de şapte directori, plini sau tehnici, în sectorul privat sau în cel bugetar. Dar haideţi să vedem cât de mult se potrivesc profesiile şi pregătirea aleşilor cu obiectul de activitate al celor cinci comisii de specialitate a Consiliului Local din care fac parte.

Comisia banilor

Cea mai importantă structură a Consiliului, Comisia nr. 1 de buget-finanţe, administrarea domeniului public şi privat al municipiului, este condusă de viceprimarul PSD Florin Popa, un economist. Secretar este tot un economist, Mihai Alin (PDL). Prezenţa lui Marian Alexandru (PP-DD) consilier la Direcţia Generală a Finanţelor Publice poate fi considerată un câştig. Se adaugă încă un economist, Radu Cosca (PC) un consilier juridic, Gina Palade (PC) şi doi medici liberali Raul Mihailov - rezident chirurgie şi Sorin Ungurianu – medic primar ortoped. Un pic de chirurgie financiară nu strică! În plus, sănătatea are nevoie de bani ca de aer, şi este important ca aleşii să nu „fractureze” bugetul în cheltuieli fără importanţă.  

Urbanism pentru un oraş-sorcovă

Pentru prima dată după mult timp, Comisia nr. 2 de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice ecologice şi protecţia mediului are preşedinte un profesionist: pe liberalul Săvel Rotaru, inginer constructor cu o experienţă uriaşă în spate. Secretar este Marian Avramescu (PP-DD), administrator de societate comercială, sau mai pe scurt, omul din spatele Restaurantului „Monarh”. Avem şi un cardiolog, pe Mihail Bucatanschi (PNL), mai ales că ne cam iau palpitaţiile din cauza felului în care arată oraşul! Echipa este completată de: arbitrul pensionar, Nicolae Rainea (PSD), cu pregătire de subinginer, Marius Humelnicu (PSD) – inginer diplomat, pensionarul Costel Văsoi (PC) şi inginerul Cătălin Cristache (PDL), şef RAR.

Servicii publice

Comisia nr. 3 pentru servicii publice, gospodărire comunală, comerţ şi privatizare este condusă de inginerul Eugen Găvan (PC), şef lucrări, şi îl are secretar pe economistul Cristian Dima (PNL). Un jurist – lider sindical peste şoferi, Hristache Bogatu (PSD), inginerul Cristian Sorin Enache (PSD) şi un administrator de societate comercială, Victor Malinovici (PP-DD), sunt cei care vor decide funcţionarea serviciilor publice din Galaţi.

Cultură cu de toate

Comisia nr. 4 a Consiliului Local este mai mult decât polivalentă. Se ocupă de activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, culte, cultură, tineret, asistenţă socială, sport şi agrement şi îl are preşedinte tot pe doctorul internist (medicină nucleară) Gheorghe Bugeag (PC) şi pe profesorul Zanfir Ilie (PSD), directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” – secretar. Comisia este completată de inginerul Victor Dobrea (PDL), social-democrata Carmina Muşat, medic în medicină sportivă şi pe colonelul în rezervă Constantin Ene (PP-DD).

Juridice

Comisia nr. 5 juridică, de administraţie publică locală, drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, relaţii cu cetăţenii şi apărarea ordinii şi liniştii publice este condusă, ca şi în mandatul trecut, de liberalul Mihai Manoliu, de profesie avocat. El face echipă cu un alt consilier juridic, Desilia Cocu (PSD) şi cu Marian Cătălin Poalelungi (PP-DD), absolvent a trei facultăţi – Nave, Comunicare şi Drept, consultant în comunicare şi management.

Cu siguranţă e un câştig pentru toţi faptul că peste 80 la sută dintre aleşi au studii superioare, dar important este ca ei să-şi facă treaba.

Citit 6823 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2012 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.