Orăşelul Copiilor a fost distrus!
Foto: Foto: Bogdan Nistor

Orăşelul Copiilor a fost distrus!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Leagănele au fost smulse cu furie din barele de susţinere, iar căsuţele din lemn au fost rupte de persoane încă neidentificate


Nesimţirea unora nu are limite, iar atunci când te apuci să devastezi un loc de joacă doar din dorinţa de a-ţi arăta muşchii în faţa prietenilor nu mai vorbim de teribilism, ci de mârlănie! În doar câteva zile, jumătatea de vest a parcului amenajat în zona fostului Orăşel al Copiilor s-a schimbat brusc. Leagănele au fost smulse cu furie din barele de susţinere, căsuţele din lemn au fost rupte, iar toboganul este practic inutilizabil după ce podeţul care face legătura cu scara a fost rupt.

"Nu ştim cine a făcut asta, clar este că s-a întâmplat destul de repede. Acum vreo două zile am fost aici şi parcă nu era aşa, arată de parcă ar fi trecut hunii", ne spune tanti Lucica, bunica unui puşti de doar câţiva ani. Stă în permanenţă cu ochii pe copil pentru ca nu cumva să se urce pe ceva rupt şi să păţească ceva. "Înainte mă aşezam liniştită pe bancă, iar copilul zburda în voie, nu trebuia decât să-l am în cadrul vizual. Acum stau mai mult cu el de mână. Vă daţi seama că nici copilului nu prea-i convine, de multe ori plânge şi fuge de mine. Se poate întâmpla oricând o nenorocire, Doamne Fereşte!", ne spune un alt părinte de copil. Interesant este că totul s-a întâmplat doar în partea vestică a parcului, respectiv cea dinspre Muzeul de Ştiinţele Naturii! Partea dinspre Regiment 11 Siret este intactă, cel mai probabil din cauza faptul că iluminatul din zona respectivă este mult mai puternic.

Reparăm, dar numai cu pază!

Aşa cum era de aşteptat, nici Primăria, nici Poliţia Locală nu ştiu despre vandalizarea parcului din Ţiglina I. "Am trimis un inspector să vadă ce s-a întâmplat. A constatat pagubele, nu putem încă să le estimăm. Am înţeles că se va găsi o soluţie de moment, un fel de cârpeală, dar va urma schimbarea celor distruse. Nu însă înainte de a primi asigurări din partea Poliţiei Locale că va exista o patrulă care va trece pe acolo la un interval orar, astfel încât să nu mai păţim ceea ce s-a întâmplat acum", a declarat Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Poliţia Locală spune că nu poate asigura pază în zonă mai mult decât printr-un echipaj care să patruleze la anumite intervale orare. Şi dacă tot face aceste patrule, Poliţia Locală ar trebui să-şi arate puţin mai mult muşchii în faţa şmecheraşilor de cartier, pentru că nu de puţine ori am văzut poliţişti locali ironizaţi pe faţă de unii cu cefe mai late!

 

Citit 4058 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2012 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.