Chiriaşă până în martie - Unde se va muta Primăria?

Chiriaşă până în martie - Unde se va muta Primăria?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Clădirea este improprie pentru un sediu de Primărie şi îmi doresc din suflet să-l părăsim cât mai repede”, a declarat primarul Marius Stan


Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, abia aşteaptă ca administraţia locală să părăsească actualul sediu al Primăriei, în care municipalitatea este chiriaşă, după ce imobilul a fost revendicat şi restituit, conform legilor proprietăţii. „Mai suntem cu chirie până în luna martie şi va trebui să ne luăm lucrurile să ne mutăm în stradă, undeva. Dar până atunci găsim o soluţie sigur! Este o clădire improprie pentru un sediu de primărie şi pe care îmi doresc din suflet să-l părăsim cât mai repede! Şi îl vom părăsi!”, a spus edilul. De altfel, o Nouă Primărie pentru Noul Galaţi a constituit unul dintre principalele obiective ale programului electoral cu care liberalul Marius Stan şi-a câştigat mandatul de primar.

Problemă nerezolvată din 2010

Încă din mandatul trecut, Marius Stan, în calitate de consilier local PNL, a fost un adversar vehement al ideii de a se cumpăra actuala clădire. La şedinţa Consiliului Local din 30 septembrie 2010, Marius Stan a fost cel care le-a atras atenţia colegilor şi primarului Dumitru Nicolae, că imobilul nu este funcţional pentru Primărie şi nici sigur: „Luăm o hoaşcă să cadă pe noi? Trebuie să investim milioane bune pentru a o consolida şi amenaja, şi tot nefuncţională rămâne. Se lasă cu zăngănit de cătuşe dacă noi dăm cinci milioane de euro pe un sediu care cade pe noi! Să nu ne lăsăm aburiţi!”, a spus atunci Stan.

La finalul acelei şedinţe, se stabilise ca, în termen de doi ani şi jumătate, Galaţiul să-şi construiască o nouă primărie, timp în care să fie chiriaşă pe Domnească. Amplasamentele posibile erau fie la Pastilă (în parc, variantă propusă de Marius Stan), fie în faţa hotelului Turist, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Primăria s-a aventurat apoi să cumpere Hotelul Faleza, fără a şti că n-are voie să liciteze, şi după aceea nu s-a mai întâmplat nimic... Dovadă, situaţia în care suntem astăzi!

Clădire supraevaluată de o firmă discreditată

La conferinţa de presă de joi, 9 august, primarul Marius Stan şi-a amintit de şedinţa de atunci a CL şi de suprapreţul la care a fost evaluată clădirea de pe Domnească, situaţie care se încadrează în seria lungă a neregulilor descoperite la Primărie: „Ce e surprinzător, apropo de sediul Primăriei care se vroia a fi cumpărat la acel moment. Evident, urmând procedurile, aparatul primarului a cerut o evaluare şi a încheiat un contract cu o firmă - nu-i dau numele, pentru că e discreditată total! Ar trebui să nu mai meargă nimeni la firma respectivă pentru servicii... Cei care au revendicat imobilul au cerut 5,1 milioane pe sediul Primăriei, iar firma pe care a angajat-o primăria să facă evaluarea clădirii a stabilit preţul de 5,3 milioane! Ei, când vor lua proprietarii măcar jumătate din suma asta, eu vin şi-mi cer scuze aşa, cu plecăciuni, în faţa lor”, a declarat Marius Stan.

Rămâne de văzut unde se va muta administraţia locală din martie, şi ce soluţie se va găsi pentru noua Primărie pe care Galaţiul o merită.

 

Citit 2908 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.