Premierul a îngropat tunelul de la Galaţi. Podul peste Dunăre se va face la Brăila

Premierul a îngropat tunelul de la Galaţi. Podul peste Dunăre se va face la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După întâlnirea istorică de luni, între primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene din Galaţi, Brăila şi Tulcea şi premierul Victor Ponta, pe tema Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Brăila-Galaţi-Tulcea "Dunărea de Jos", autorităţile vecine s-au întrecut în declaraţii, mulţumite de rezultat. Numai oficialităţile gălăţene au tăcut mâlc.

Potrivit presei brăilene, autorităţile din cele trei unităţi administrative şi-au prezentat, vreme de două ore, proiectele de interes major. Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, le-a declarat jurnaliştilor că discuţia a fost una de bun augur şi că podul peste Dunăre a obţinut garanţii guvernamentale. Declaraţia este confirmată şi de preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Acesta le-a declarat jurnaliştilor Agerpres că „în ceea ce priveşte realizarea podului peste Dunăre, am primit asigurări că proiectul va fi pus în practică în acest ciclu electoral, şansele de împlinire a acestui deziderat fiind de 99 la sută”.

Dezvoltarea turismului în Insula Mică a Brăilei, o posibilă lege a Deltei Dunării, precum şi drumul expres Galaţi - Brăila - Drajna, care să ne lege de autostradă, au fost şi ele pe agenda discuţiilor, la fel ca dezvoltarea porturilor din zona Dunării maritime. „Printre proiectele importante ale acestei zone se numără construirea unui aeroport regional în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, a drumului expres Galaţi-Brăila, în valoare de aproximativ 17 milioane de euro, a podului peste Dunăre, precum şi crearea de facilităţile turistice în Insula Mică a Brăilei şi reducerea taxelor de pilotaj în porturile Tulcea, Galaţi şi Brăila”, notează Agerpres.

Nimic despre proiectele gălăţene şi în special despre celebrul tunel pe sub Dunăre! Cert este că aleşii locali şi judeţeni din Brăila au aprobat în unanimitate, încă de vinerea trecută, în şedinţe extraordinare, proiectele de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dunărea de Jos”. Lunea viitoare, pe 27 mai, este programată şedinţa CJ Galaţi care are pe ordinea de zi aprobarea asocierii, iar joi, 30 mai, aleşii locali ai Galaţiului ar urma să-şi dea şi ei votul în privinţa constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Brăila-Galaţi-Tulcea.

Citit 5370 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2013 21:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.